ενωθήκαν στο ταψάκι,
σμίξανε με την πραλίνα
κι έδωσαν μια γεύση φίνα.
Τούρτα LILA με γιαούρτι 5×5
(5 υλικά μέσα σε μόνο 5 λεπτά!)
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 κιλό γιαούρτι πλήρες 10% λιπαρά
• 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ (450 γρ.)
• 450 γρ. πραλίνα φουντουκιού
• 450 γρ. μαρμελάδα φράουλα
• 5 γεμιστά μπισκότα φράουλας
Εκτέλεση:
Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενο στεφάνι περιμετρικά στερεώνουμε 15 μπισκότα με τη μεριά της σφραγίδας τους προς τα έξω. Σε μπασίνα σπάμε με τα χέρια τα υπόλοιπα μπισκότα. Σε δεύτερη μπασίνα αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την πραλίνα φουντουκιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν ενιαίο σοκολατένιο χρώμα.
Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα στην κρέμα και την απλώνουμε μέσα στη φόρμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά για 3-4 ώρες και γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα. Διακοσμούμε με γεμιστά μπισκότα φράουλας. Απολαμβάνουμε κόβοντας σε τριγωνικά κομμάτια.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou