Τι συμβαίνει με την εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας Βιβαρίου; Τελικά ο Δήμος δεν ήταν ο πλειοδότης…

Πριν από μερικούς μήνες (28 Σεπτεμβρίου 2020), ο Δήμος Ναυπλιέων είχε ανακοινώσει ότι ήταν ο πλειοδότης στη μίσθωση για την αλιευτική εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας Βιβαρίου με το ποσό των 8.000 ευρώ ετησίως.

Βέβαια, στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «μεσολαβεί το χρονικό διάστημα εξέτασης των ενστάσεων μέχρι το τελικό αποτέλεσμα».

Αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 9 μήνες, ο Δήμος δεν έχει κάνει κάποια νέα αναφορά στο θέμα αλλά με επιστολή του ο κ. Ηλίας Σπ. Μαντζαβράκος, Περιβαλλοντολόγος, M.Sc. – Π.Ε. Ιχθυολόγος, αναφέρει πως αυτός είναι ο πλειοδότης “ως μοναδικός νόμιμος συμμετέχων”. Αναφέρεται σε παραπληροφόρηση εκ μέρους του Δήμου και ενημερώνει για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Μαντζαβράκου:

Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία μίσθωσης της αλιευτικής εκμετάλλευσης της Λιμνοθάλασσας Βιβαρίου, Π.Ε. Αργολίδας

Με το παρόν άρθρο θα ήθελα να ενημερώσω και να σταματήσω την παραπληροφόρηση που επιχειρείται για αρκετούς μήνες τώρα, σχετικά με τη διαδικασία μίσθωσης της αλιευτικής εκμετάλλευσης της Λιμνοθάλασσας Βιβαρίου. Στην όλη αυτή παραπληροφόρηση επέλεξα να μη μιλήσω παρά μόνο τώρα  που τελεσιδίκησε η διοικητική διαδικασία.

Ιστορικό:

  1. Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 154143/24388/6.7.2020 διακήρυξη της Διεύθυνσης  Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, προκηρύχτηκε η εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης της λιμνοθάλασσας «ΒΙΒΑΡΙΟΥ» Π.Ε. Αργολίδας.
  2. Επί της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία έλαβε χώρα την 28/09/2020, στη δημοπρασία πλειοδότησε ο Δήμος Ναυπλιέων.
  3. Κατά της ως άνω διαδικασίας άσκησα την υπ’ αριθ. πρωτ. 242831/38270/9.10.2020 αίτηση θεραπείας – ένσταση, επί της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1/23.11.2020 απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων, η οποία αποφάσισε ομόφωνα ότι (α) ο Δήμος Ναυπλιέων δεν συμμετείχε νόμιμα στην πλειοδοτική δημοπρασία, αφού δεν είχε προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν από την διακήρυξη και (β) θα έπρεπε να επιλεγώ ως πλειοδότης ως μοναδικός νόμιμος συμμετέχων.
  4. Ακολούθως, η ως άνω απόφαση υποβλήθηκε ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου (11μελής), η οποία δυνάμει της υπ’ αριθ. 2/11.1.2021 απόφασης ενέκρινε ομόφωνα την με αριθμό 1/23.11.2020 απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων, που ορίστηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1350/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  5. Στη συνέχεια, η Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έλαβε την υπ’ αριθ. πρωτ. 14910/28.01.2021 Απόφαση Ελέγχου Νομιμότητας (αποφάσισε δηλαδή πως είναι νόμιμη η Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας) από το Αρμόδιο Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.
  6. Κατόπιν, ο Δήμος Ναυπλιέων προσέφυγε κατά της υπ’ αριθ. 2/11.1.2021 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώπιον της Α’ Ειδικής Επιτροπής του Άρθρου 68 του ΠΔ 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. Η προσφυγή του Δήμου Ναυπλιέων απερρίφθη. 
  7. Κατά τη διάρκεια των παραπάνω διαδικασιών, οι χρονικές καθυστερήσεις ήταν χαρακτηριστικά προκλητικές, με δικαιολογίες από τις υπηρεσίες όπως ”δεν ξέρουμε πως συντάσσεται αυτή η σύμβαση” ή πως ”ο συμβολαιογράφος που ήξερε από αυτές τις συμβάσεις έχει πάρει σύνταξη” κλπ. Για τους παραπάνω λόγους προσέφυγα στη διαδικασία των εξωδίκων, ήδη από την 11/02/2021. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, δεν πήρα καν απάντηση στα εξώδικά μου!

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφεται για να αποτυπωθεί η συνολική αλήθεια για τη συγκεκριμένη κατάσταση, αφού παρόλο που είμαι ο πλειοδότης της δημοπρασίας, δεν έχω ακόμη υπογράψει τη σύμβαση μίσθωσης ευθύς μετά την έγκριση της δημοπρασίας, όπως αναφέρει το σχετικό νομοθετικό διάταγμα. Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως παρ’ όλα τα ανωτέρω, την Λιμνοθάλασσα θα διαχειριστεί ο Δήμος Ναυπλιέων, που τέθηκε εκτός διαδικασίας.

Κάνω έκκληση οι σκόπιμες και προκλητικές καθυστερήσεις εκ μέρους των αρμοδίων που ήδη τους εκθέτουν, να μην οδηγήσουν σε παράνομες ενέργειες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τροχαίο με δύο τραυματισμένες γυναίκες στην παραλιακή Νέας Κίου-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 17 Αυγούστου, στην παραλιακή οδό Νέας Κίου-Ναυπλίου, απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο κάτοικοι των οικισμών Χρονέικα και Κουτρουμπέικα της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης. Όπως αναφέρουν: Kατά την προεκλογική...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι πιο περιζήτητες μάρκες γυαλιών

https://skyoptic.gr/gyalia-ilioy Ό,τι κι αν θέλουμε να αγοράσουμε, στρέφουμε πάντα την...

«Εξοικονομώ 2021»: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα...

Το νέο Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου είναι...

“Η χώρα διασύρεται, το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται” • Σχολιασμός από τον Γιάννη Γκιόλα

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας...

Προτείνουμε...