Αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου – Kαλλιτεχνικός διευθυντής ο Τ. Τσαρσιταλίδης

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ως αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο, θέτοντας εξ’ αρχής ως στόχο την αναβάθμιση των θεατρικών ομάδων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και μετά την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. αλλά και της ομάδας εργασίας του Θεάτρου, όρισε ως προσωρινό Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου τον Τάκη Τσαρσιταλίδη (Ηθοποιό – Σκηνοθέτη –MSc Θεατρολόγο), μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες προκήρυξης της θέσης.

Οι σκοποί και οι στόχοι που τέθηκαν, έχουν ως εξής:

1) Η συνέχεια και η αναβάθμιση των δύο σκηνών που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ με υπεύθυνη την Βάλια Ρεντούλη και η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΣΚΗΝΗ με την Θάλεια Αντωνιάδη)

2) Η δημιουργία μιας ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με επαγγελματίες ηθοποιούς (ορισμένοι απ’ αυτούς είναι συνδημότες μας ή με καταγωγή από το Ναύπλιο ή την Αργολίδα γενικότερα) με σκηνοθέτη τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

3) Η δημιουργία μιας επαγγελματικής ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με έναρξη λειτουργίας το 2022)

4) Ανοιχτή συνάντηση μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν με όλους όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ.

5) Η διοργάνωση σεμιναριακών κύκλων μαθημάτων υποκριτικής στο Ναύπλιο (1 ή 2 κάθε χρόνο) που θα απευθύνονται στα μέλη όλων των θεατρικών ομάδων της Πόλης ή του ευρύτερου Δήμου και ταυτόχρονα, αποστολή μελών του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ. σε εγνωσμένης αξίας θεατρικά σεμινάρια που διεξάγονται πανελλαδικά.

6) Εύρεση και διαμόρφωση χώρων που θα μπορούν οι θεατρικές ομάδες του Δήμου να κάνουν πρόβες ή να παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Για τον σκοπό αυτό άμεσα θα γίνει συνάντηση (μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν) του Δ.Σ. και του καλλιτεχνικού διευθυντή με τους εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων.

7) Η δημιουργία ενός ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ θεατρικών ομάδων (σχολεία Άβάθμιας και Β’βάθμιας) από τον Ιούνιο του 2022 και κάθε Ιούνιο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Η Καρυά θύμισε …Ικαρία στη συναυλία του Κοτονιά και της Ίκαρη

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου, η κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Καρυάς θύμισε ...Ικαρία. Εκατοντάδες κάτοικοι όχι μόνο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

“Ανάπλι εμπρός!”: Οι ευθύνες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς έχουν επώνυμο: Κωστούρος

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης "Ανάπλι εμπρός!" 24 Ιανουαρίου 2010. Μεγάλη...

Προτείνουμε...