Κοινωνία

Στο πιάτο: Γαρίδες με λιγκουίνι από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Βούτηξε το λιγκουίνι
μέσ’ τη σάλτσα για να μείνει.
Κι η γαρίδα μεθυσμένη
κολυμπάει η καημένη.

 

Γαρίδες με λιγκουίνι
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά:
• 15-20 μεγάλες γαρίδες
• 1 πακέτο 500 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
• 1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 1 καρότο πολτοποιημένο
• 1 πράσινη πιπεριά πολτοποιημένη
• 1 κόκκινη πιπεριά πολτοποιημένη
• 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
• 200 γρ. χυμός ντομάτας
• 1 κ/σ πελτές
• 1 κ/γ βασιλικός αποξηραμένος
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 1 κ/σ αλάτι
• πιπέρι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ελαιόλαδο
• παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε αφαιρώντας τα κελύφη (δεν τα πετάμε) και αφήνοντας τις ουρές και τα κεφάλια πάνω στο σώμα τους. Αφαιρούμε και το εντεράκι που βρίσκεται στη ράχη της γαρίδας εφαρμόζοντας μια σχισμή πάνω στο σώμα της και αφαιρώντας τη μαύρη κλωστή-έντερο.

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα κελύφη που έχουμε κρατήσει και τα βράζουμε με λίγο νερό ώστε να δημιουργήσουμε έναν ελαφρύ ζωμό τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα ντομάτας.

Στο μεταξύ σε κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι ώστε να κρατούν στο δόντι (aldente).

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας:
Σε φαρδιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο που να καλύπτει τον πάτο περνάμε τις γαρίδες μόνο για 1΄ από την κάθε πλευρά.

Τις αποσύρουμε από το σκεύος και μέσα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, φρέσκα και αποξηραμένα, εκτός από τις ντομάτες και τον μαϊντανό.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε τον ζωμό από τα κελύφη μέσα στη σάλτσα, ενώ τον περνάμε από σουρωτήρι-σινουά. Καρυκεύουμε με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο κι αφήνουμε τη σάλτσα για 15-20΄ να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες και τις αφήνουμε να «λουστούν» στη σάλτσα ντομάτας για 3΄ το πολύ.

Τις αφαιρούμε ξανά και μέσα στη σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε σταδιακά τα ζυμαρικά ανακατεύοντας ήπια μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε στήνοντας σε πιάτο τα ζυμαρικά και τις γαρίδες. Τρίβουμε λίγο φρέσκο mix πιπεριών και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου μαϊντανού. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τρίμμα παρμεζάνας.

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

2 λεπτά πριν

Εκδήλωση της “Νίκης” στο Άργος

Εκδήλωση της "Νίκης" στο Άργος Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30μμ, στο Άργος, στην αίθουσα…

2 ώρες πριν

18 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

18 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: O Nικηταράς και η Μάχη των Δολιανών, η πρώτη…

11 ώρες πριν

17 Μαΐου 1944: Η ενέδρα του ΕΛΑΣ και η μάχη στο χάνι Αχλαδοκάμπου

17 Μαΐου 1944: Η μάχη στο χάνι Αχλαδοκάμπου 80 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη Μάχη του…

14 ώρες πριν

Η ομάδα μπάσκετ του Παναργειακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 – Δοκιμές παικτών

ομάδα μπάσκετ του Παναργειακού Tη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν…

15 ώρες πριν

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Άμεσα να δημιουργηθεί δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα

Να δημιουργηθεί δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα Ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου Δεν αποτελεί λύση…

17 ώρες πριν