Θλίψη στην Αργολίδα για το θάνατο του μαθηματικού Κωνσταντίνου Μανιταρά

Θλίψη επικρατεί στην κοινωνία του Ναυπλίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του συνταξιούχου καθηγητή μαθηματικού Κωνσταντίνου Ε. Μανιταρά ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 16 Απριλίου. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο Κώστας Μανιταράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν, στους συναδέλφους του και στους μαθητές του. Είχε διδάξει σε πολλά σχολεία της Αργολίδας ενώ σε κάποια από αυτά είχε τη θέση του διευθυντή (1ο Γυμνάσιο Άργους, Γυμνάσιο Νέας Κίου, ΣΔΕ Ναυπλίου).

Ακολουθεί το ψήφισμα του Συλλόγου των Διδασκόντων του Γυμνασίου Νέας Κίου για τον θάνατο του πρώην διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνου Μανιταρά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Νέας Κίου μετά την είδηση του απροσδόκητου θανάτου του πρώην Διευθυντή του σχολείου μας, Κωνσταντίνου Μανιταρά συνήλθε στις 16 Απριλίου 2021, σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αξιαγάπητου συναδέλφου μας, και  πρώην Διευθυντού του Σχολείου μας Κωνσταντίνου Μανιταρά. Ενός εκλεκτού μέλους της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, ο οποίος με την ευγένεια, την απλότητα, την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, την ευσυνειδησία, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την ανάδειξη του σχολείου μας κέρδισε επάξια την αγάπη όλων μας, καθηγητών, γονέων και μαθητών.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής ο Σύλλογος Διδασκόντων

αποφασίζει:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να δοθεί χρηματικό ποσό υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
  3. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  4. Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και να δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο.

 

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου Μαρία Ράλλη έγραψε για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μανιταρά:

Στη θλιβερή είδηση του θανάτου του αγαπητού καθηγητή μας κ. Κώστα Μανιταρά , παίρνω το θάρρος να απευθύνω και δημόσια τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το πέρασμα του από το Γυμνάσιο της Αγίας Τριάδας, όπου τον γνωρίσαμε ως μαθητές και με τη συνέπεια στη δουλειά του και το πραγματικό ενδιαφέρον του για τους μαθητές μας έκανε να τον αγαπήσουμε και να συνδέσουμε μαζί του τις όμορφες αναμνήσεις των μαθητικών μας χρόνων.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην αγαπημένη του σύζυγο και αγαπημένη όλων μας Βασιλική Τσαγκαρέλη, την συμπαράσταση και στήριξη μας, νιώθωντας το βαθύ της πόνο.

Έδωσε μεγάλο αγώνα για να τον σώσει μερόνυχτα, εκδηλώνοντας έντονα την μεγάλη της αγάπη στο πρόσωπο του.

Της εύχομαι, μέσω των παιδιών της και του Θεού να αντλήσει δύναμη και υπομονή.

Κουράγιο και δύναμη και στα παιδιά του και ιδιαίτερα στο Βαγγέλη Μανιταρά, το δικό μας παιδί, που με την εθελοντική του προσφορά είναι πάντα δίπλα μας.

Αιωνία η μνήμη σου, κύριε Κώστα…