Κοινωνία

To Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας καλεί σε σύσκεψη ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας προς τους εργαζόμενους του κλάδου, σε άλλα σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Απριλίου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς (η οποία θα γίνει φέτος στις 6 Μαϊου).

Η σύσκεψη θα γίνει της Δευτέρα 19/4, στις 7μμ, στην πλατεία Ηφαίστου, στο Άργος.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση  νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα επιβάλλει νέουςπεριορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Οι “εξυπνάδες” ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Απεργουμε στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, σε άλλα σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Απρίλη – πλατεία Ηφαίστου, στις 7μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Άργους, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, κόντρα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και όσες συνδικαλιστικές ηγεσίες  γιορτάζουν μαζί με την κυβέρνηση και την εργοδοσία την κατάργηση του 8ωρου.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Αιμοδοσία στο Κουτσοπόδι Άργους

Αιμοδοσία στο Κουτσοπόδι Άργους Ανακοίνωση της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Δημοτικής Κοινότητας Κουτσοποδίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών …

43 λεπτά πριν

Περιοδεία του υπoψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Ρίζου Μαρούδα στην Αργολίδα

Στα πλαίσια της περιοδείας στην Αργολίδα του υποψήφιου ευρωβουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του…

51 λεπτά πριν

Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού που φιλοξενεί 70 σκυλιά του Δήμου Ναυπλιέων

Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού που φιλοξενεί 70 σκυλιά του Δήμου Ναυπλιέων Το πρωί…

1 ώρα πριν

Ανοιχτό για το κοινό εργαστήριο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος…

2 ώρες πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο σκάκι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας "Nέο Σχολείο" και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν…

3 ώρες πριν

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Φιλοσοφία-Τέχνη-Τρόπος ζωής” στο Λυγουριό

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και…

3 ώρες πριν