Ευρωπαίοι αλεξιπτωπιστές ετοιμάζουν εκδήλωση στην Κρήτη για να τιμήσουν τους Ναζί εισβολείς

Μία εκδήλωση για να «τιμήσουν» τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή της εισβολής των Ναζί στην Κρήτη τον Μάιο του 1941, διοργανώνει μια ομάδα Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το Μάιο με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών αλεξιπτωτιστών».

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι «europeanparatroopers» όπως αυτοαποκαλούνται, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιλαμβάνει και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο.

 

Μάλιστα, υπάρχει και σχετική αφίσα για την εκδήλωση όπου χρησιμοποιούνται σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που μοιάζουν με εκείνα του Γ΄Ράιχ ενώ στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις (το κόστος της συμμετοχής είναι στα 365 ευρώ) θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα.

 

 

Στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης οργάνωσης, που έχει έδρα τη Σλοβακία, αναφέρονται ως μέλη της εκτελεστικής της επιτροπής και κάποιοι Έλληνες, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι αξιωματικός του ελληνικού στρατού και ένας ακόμα αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας.

Όπως δηλώνουν πάντως στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόσο οι δήμαρχοι Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης (όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο του Μάλεμε και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης) δεν έχει δοθεί η παραμικρή άδεια, ενώ ούτε καν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα για αντίστοιχη εκδήλωση.

Αγνοια για την υπόθεση δηλώνει στην «Εφ.Συν.» και η πρόξενος της Γερμανίας στα Χανιά Λούλα Γαναδάκη, η οποία πρόκειται να στείλει ενημέρωση για το θέμα που έχει ανακύψει στη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.