Γ. Γκιόλας: Οι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες θα σώσουν από την καταστροφή υγρότοπο και Αργολικό κόλπο

Μιλώντας κατά την τοποθέτησή του στην τηλεκδήλωση που οργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ναυπλίου, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας επεσήμανε:

• Ο βιολογικός καθαρισμός βρίσκεται σε μαύρα χάλια, υπολειτουργούσε και ουδείς είχε ευαισθητοποιηθεί. Οι ευθύνες έχουν αποδοθεί εδώ και χρόνια ενώ οι έλεγχοι είναι πλημμελείς και ανεπαρκείς. Η κατάσταση επιδεινώνεται την περίοδο της έντονης λειτουργίας των χυμοποιείων. Ο αρμόδιος υπουργός απέδωσε τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουμε από κοινού με τον Σ. Φάμελλο καταθέσει ερωτήσεις και απαντήσεις δεν έχουν ακόμη δοθεί. Τι έλεγχοι έγιναν; Τι πρόστιμα επεβλήθησαν;

• Για το προβλεπόμενο από την Περιφέρεια Φαραωνικό έργο της καύσης των απορριμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να τροποποιήσει τους επαχθείς για το περιβάλλον, κυρίως, όρους ώστε να βελτιωθεί και η λειτουργία του.

  • Με τη μείωση της εγγυημένης ποσότητας σύμμικτων απορριμάτων, από 250.000 στους 150.000 και τη δυνατότητα στους υπόλοιπους 100.000 τόννους, να ανακυκλωθούν από τους οικείους Ο.Τ.Α.
  • Τη μηχανική διαλογή των συμμίκτων, χωρίς καύση αλλά με πυρόλυση και το μειωμένο υπόλειμμα να οδηγείται σε ΧΥΤΥ.
  • Με τη μείωση του χρόνου της σύμβασης και τη δημιουργία περισσότερων σταθμών μεταφόρτωσης, εξακτινωμένα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε την τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόλα στο βίντεο:

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια