Πριν από μερικές ημέρες, την Παρασκευή 2 Απριλίου, χάρη σε εθελοντές της οργάνωσης «save your hood», ντόπιους εθελοντές και τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν πεταμένα ελαστικά οχημάτων που ρύπαιναν την παραλία μεταξύ του κτηρίου της Νομαρχίας και του ρέματος Ραμαντάνι στον υγροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου.
Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συλλογής τους, σειρά είχε ο καθαρισμός τους με σκοπό να σταλούν για ανακύκλωση.
Τα 130 ελαστικά (πολλά από αυτά για βαρέα οχήματα), παρά τη μεγάλη δυσκολία καθαρίστηκαν σήμερα σε πρώτη φάση και αφού ακολουθήσει και νέο τρίψιμο θα σταλούν για ανακύκλωση.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η κα Λαλού Παπαγεωργοπούλου, η οποία έχει συνεισφέρει σε αυτή την αξιέπαινη δράση:
“Δύσκολο το καθάρισμα. Πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πόσο καλό αποτέλεσμα θα πετύχουμε αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι να κλείσει όλος ο κύκλος σωστά. Χρειάζεται πολλές ώρες δουλειάς, χρειάζεται συνεργασίες με όλους τους φορείς γιατί είμαστε όλοι αλληλένδετοι και χρειάζεται να μάθουμε πολλά ακόμα. Βλέπω πολλά χαμόγελα στο δρόμο και όπου χτυπάμε πόρτες ανοίγουν διάπλατα.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής Ναυπλίου κ. Βασίλης Γεωργόπουλος μας υποστήριξε στην σημερινή 2η προσπάθεια καθαρισμού των ελαστικών από ξένα σώματα, βρύα, άμμο, λάσπες με ένα όχημα, και ο Κώστας ο οδηγός του οχήματος συνεισέφερε πολλά στο πώς να προσεγγιστεί το θέμα. Δεν ήταν μόνο η πρακτική πλευρά της υποστήριξης που μέτρησε τόσο πολύ αλλά και η θέρμη κ ο τρόπος.
Κύριε Γεωργόπουλε και πυροσβεστική Ναυπλίου σας ευχαριστούμε πολύ!
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (κ. Τζούμης να φανταστώ με υποστήριξη κ. Μαλτέζου;) ήταν και πάλι οι άνθρωποι εκεί με μηχανήματα να βοηθήσουν γιατί τα λάστιχα ήταν πάνω από 100 και πολλά ήταν ασήκωτα. Χωρίς καν να το ζητήσουμε!
Και πάλι ενώ το έργο ήταν δύσκολο σε βαθμό να φαίνεται παράλογο, η χαρά ήταν διάχυτη.
Ο κ. Ζέρβας σήκωνε τα λάστιχα και ο κ. Παπακωνσταντίνου τα καθάριζε με τη μάνικα της πυροσβεστικής. Οι λοιποί τσαλαβουτούσαμε και προσπαθούσαμε να καθαρίσουμε 130 λάστιχα!
Είναι πολύ όμορφο να συνεργαζόμαστε όλοι καλά, ακόμα κι όταν αυτό γίνεται μέσα σε δύσβατα μονοπάτια…
Τα λάστιχα τα έχουμε ‘απλωμένα’ να στεγνώσουν. Έπεται πάλι τρίψιμο με συρματόβουρτσες και προχωράμε.”