Ναύπλιο: Τα αιτήματα συλλόγων γονέων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών προς Δήμο, Περιφέρεια

Την Τρίτη 6 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου και των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου Ναυπλιέων βρέθηκαν στο Δημαρχείο Ναυπλίου και παρέδωσαν κείμενο με τα αιτήματά τους, το οποίο απευθύνεται στον δήμαρχο Ναυπλιέων.

Πρόκειται για αιτήματα που σχετίζονται με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από πλευράς Δημοτικής Αρχής, Περιφέρειας και Υπουργείου (Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης) προκειμένου το επικείμενο άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών να είναι ασφαλές. Οι σύλλογοι γονέων ζητούν, έστω και τώρα, οι αρμόδιοι να αξιοποιήσουν το διάστημα που οι δομές είναι κλειστές και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ανοίξουν επιτέλους με ασφάλεια. Αλλιώς θα συνεχίσει η γνωστή κατάσταση. Όπως την έχουμε βιώσει και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ενέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στη Διεύθυνση A/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

“Αυτή μας η δραστηριότητα είναι συνέχεια των δράσεων που έχουν αναπτύξει οι σύλλογοι μας όλους τους τελευταίους μήνες για ανοιχτές και ασφαλείς δομές εκπαίδευσης” τονίζουν οι σύλλογοι γονέων.

 

Τα αιτήματα τους είναι τα παρακάτω:

  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη με έως 15 μαθητές ανά τάξη/τμήμα. Υπάρχουν αίθουσες και υποδομές που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν μετά τη σχετική διαμόρφωση.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών/παιδαγωγών έτσι ώστε να καλυφθούν τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν αλλά και για να μην αναγκάζονται κάποιοι εκπαιδευτικοί να αλλάζουν 4-5 σχολεία μέσα στην εβδομάδα.
  • Προσλήψεις σχολικών καθαριστριών και εκπαίδευσή τους για διαχείριση και χρήση απολυμαντικών-καθαριστικών. Έλεγχος για την καταλληλόλητα των καθαριστικών μέσων.
  • Τακτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών δομών, με ευθύνη του Δήμου.
  • Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών/παιδαγωγών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια