Δ. Δρούγκας για Βιολογικό: Οι δήμαρχοι Άργους και Ναυπλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Γράφει ο Δημοσθένης Δρούγκας, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με την “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Χθες συζητήσαμε στο ΠΕΣΥΠ την επερώτησή μας αναφορικά με τον βιολογικό καθαρισμό των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Εκθεσαμε στο Συμβούλιο τα τεράστια, τόσο διοικητικά όσο και λειτουργικά, προβλήματα της εγκατάστασης, με συνέπεια την πλημμελή λειτουργία του βιολογικού και τις γνωστές τραγικές συνέπειες που βιώσαμε τον περασμένο Φλεβάρη.

Η Περιφέρεια μπορεί να μην έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της διαχείρισης των βιολογικών σταθμών, που είναι ευθύνη των δήμων.

• Έχει όμως την ευθύνη για την λειτουργία των χυμοποιείων, που είναι ένας από τους παράγοντες του προβληματος.

• Έχει την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

• Έχει την ευθύνη τα χρήματα που διαθέτει για την επίλυση προβλημάτων του βιολογικού να πιάσουν τόπο, και να μην πέφτουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των ευθυνών της Περιφέρειας, ρωτήσαμε την περιφερειακή αρχή το τι σκοπεύει να κάνει και με ποιό τρόπο σκοπεύει να το κάνει, για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον δεν θα ζήσουμε ξανά τις ίδιες τραγικές καταστάσεις ρύπανσης και υποβάθμισης της ζωής μας, του περιβάλλοντος και του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας.

Στην απάντησή του ο περιφερειάρχης κ. Νίκας πραγματικά έδειξε να έχει ενστερνιστεί όλες μας τις ανησυχίες και προβληματισμούς, και μας εξέθεσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να μπορέσει να φέρει σε συνεννόηση όλους του εμπλεκόμενους φορείς, και κυρίως τους δημάρχους των δύο δήμων στους οποίους ανήκει ο βιολογικός και τις ανάγκες των οποίων εξυπηρετεί.

Δυστυχώς απ’ ότι φάνηκε δεν υπήρξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του εγχειρήματος, και εξέφρασε την άποψη ότι αν δεν τα βρουν οι δύο δήμοι, τότε η οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας για την επίλυση των προβλημάτων του βιολογικού δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το μέγα ερώτημα είναι λοιπόν:

Χρειάζεται παρέμβαση μεσαζόντων για να κάτσουν κάτω οι δύο δήμαρχοι και να βγουν σε πνεύμα συνεννόησης και καλής διάθεσης μια λύση εφικτή και βιώσιμη για τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον βιολογικό;

Δεν συναισθάνονται το μέγεθος των ευθυνών τους για να παραμερίσουν τις όποιες προσωπικές τους διαφορές, για να εργαστούν από κοινού για το καλό του τόπου;

Δεν τους ζήτησε κανείς να είναι φίλοι με το ζόρι. Αυτό που τους ζητάνε οι δημότες και των δύο δήμων, είναι να παραμερίσουν το εγώ τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια