Η Ελισσάβετ Σφυρή ευχαριστεί τη Λίττα Λιβανού για την προσφορά για συντήρηση των γλυπτών σε Ερμιόνη, Πορτοχέλι

Ευχαριστήριο της Ελισσάβετ Σφυρή

Με την παρούσα ανακοίνωση, θέλω να ευχαριστήσω την κ. Λίττα Λιβανού για την ευγενική της προσφορά των 1.000 ευρώ που μας διέθεσε. Για άλλη μια φορά έδειξε την αγάπη της στην τέχνη προσφέροντας αυτά τα χρήματα για τη συντήρηση των γλυπτών στο λιμάνι του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης του “Saline Art Residency” που διοργάνωσα το 2018.

Η ανταπόκριση της είναι πάντοτε ένθερμη και την ευχαριστώ γιατί και στην πρωταρχική εγκατάσταση των γλυπτών έσπευσε να βοηθησει και ήταν από τους μεγάλους χορηγούς.

Ελπίζω το παράδειγμα της να ακολουθήσουν και άλλοι χορηγοί και να κατορθώσουμε να oλοκληρωθεί η συντήρηση για όλα τα γλυπτά καθώς και να αποκατασταθούν αυτά που βεβηλώθηκαν.

Οι καλλιτέχνες που άφησαν το έργο τους στην περιοχή είναι ανερχόμενοι κι έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια καλών τεχνών του κόσμου καθώς κι έχουν εκθέσει τα έργα τους στο μουσείο Μπενάκη, στο New Μuseum στην Νέα Υόρκη, στο φεστιβάλ Καννών, κι εχουν δεχτεί την υποστήριξη απο τα μεγαλύτερα ιδρύματα οπως το ΝEON, το ΔΕΣΤΕ, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, το Σταύρος Νιάρχος, το Somerest house στο Λονδίνο κ.α.

Θεωρώ υποχρέωση μου να μνημονεύσω το όνομα του πατέρα μου και αποθανόντα δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος βοήθησε στην υλοποίηση του “Saline Art residency”, βλέποντας την δυνατότητα του ως πόλο τουρισμού και ανάπτυξης του πολιτισμού και των τεχνών στην περιοχή.

Όποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στην αποκατασταση και συντηρηση των γλυπτών με οποιονδήποτε τρόπο, ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail στο [email protected].

Επισυνάπτω τις ιστοσελίδες των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος:

Eύη Καλογιροπούλου http://evikal.com/
Βύρωνας Καλομαμάς https://byronkalomamas.com/
Δέσποινα Χαριτωνίδη https://www.despinacharitonidi.com/
Mateusz Von Motz http://www.vonmotz.com/
Σοφία Σφυρή https://sofiasfyri.com/

 

Γιώργος Νίκας https://www.lefakis.gr/kallitexnes/nikas-giorgos/

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια