Εμπορικός Σύλλογος Άργους: Να ληφθούν μέτρα για την επανεκκίνηση και στήριξη του λιανεμπορίου

Στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επανεκκίνηση και στήριξη των καταστημάτων λιανεμπορίου αναφέρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους στην επιστολή που απέστειλε προς τους βουλευτές του νομού, το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Όπως αναφέρει:

Έφτασε η ώρα να ανοίξουν πάλι τα καταστήματα, αλλά το συναίσθημα που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο είναι η αβεβαιότητα. Μια αβεβαιότητα για τον μέλλον, πού προκύπτει από τον απολογισμό του τελευταίου έτους.

Ο κλάδος μας είναι ο πιο σκληρά πληττόμενος από τα μέτρα που πάρθηκαν ,παρότι επιδημιολογικά είναι ασφαλής. Ο νομός μας δε, ένας από τους περισσότερο πληττόμενους, δεδομένου ότι τα εμπορικά ήταν εντελώς κλειστά.

Κλειστά λοιπόν καταστήματα για 7 μήνες, με διαλείμματα ισχνών πωλήσεων, και αδιάθετο εμπόρευμα που απαξιώθηκε στα ράφια. Τρέχοντα έξοδα των κλειστών καταστημάτων και των οικογενειών μας, ασφαλιστικές εισφορές αλλά και επιταγές που πληρώθηκαν κανονικά (παρά τα όσα λέγονται), έχουν εξαφανίσει και την τελευταία ρευστότητα μετά από 10 χρόνια κρίσης.

Και χωρίς ρευστότητα δεν υπάρχει εμπορική δραστηριότητα.

Για να σπάσει αυτή η καταστροφική αλυσίδα και να καταφέρουμε να ανοίξουμε και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε προτεραιότητα της κυβέρνησης οφείλει να είναι η άμεση χρηματοδότηση του κλάδου μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως στήριξε και άλλους κλάδους.

• Κεφάλαιο κίνησης για έναρξη των καταστημάτων και αγορά εμπορευμάτων.

• Αναστολή πληρωμής των επιταγών για 120 ημέρες με παράλληλη στήριξη των προμηθευτών.

• Επέκταση του μέτρου της απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.

• Το μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών να συμπεριλάβει και επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό.

Ο εμπορικός κόσμος δεν είναι μόνο απελπισμένος αλλά και οργισμένος γιατί βλέπει να αφήνεται για άλλη μια φορά μόνος του και χωρίς ελπίδες για μια υγιή επανεκκίνηση.

Να ξέρετε ότι αυτή η οργή πλέον προσωποποιείται και στρέφεται προς όλους όσους μας αφήνουν στο έλεος της τύχης.

Θέλουμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι ο σύλλογος δεν είναι ένα απρόσωπο όργανο.

Είναι η φωνή χιλιάδων ανθρώπων που σας φωνάζει για βοήθεια, όπως οφείλετε.

Αν δεν μας  ακούσετε τώρα, θα μας  ακούτε καθημερινά όταν θα κυκλοφορείτε στους δρόμους.

Σας αποστέλλουμε συνημμένη την επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία μας στον κύριο Σταϊκούρα και υπάρχουν αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε για να επιβιώσουμε και να βγούμε με όσο λιγότερες απώλειες από αυτή την δοκιμασία.

H επιστολή

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια