Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου για το εργατικό δυστύχημα στην Ερέτρια

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ  Η ΟΡΓΗ  ΚΑΙ  Η  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου έχει κρούσει τον  κώδωνα του κινδύνου ώστε για πολλοστή φορά  να μην θρηνούμε συναδέλφους εν ώρα εργασίας. Ο τραγικός θάνατος των τριών εργατών στην Ερέτρια της Εύβοιας, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτηση μας.
Δεν είναι πρώτη φορά που εργολαβικοί υπάλληλοι χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, παρά το γεγονός ότι έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας, για την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και το εάν και κατά πόσο παράλληλα οι εργολαβικές εταιρείες αφήνονται ανεξέλεγκτες ως προς την υψηλή εξειδίκευση που απαιτείται για πληθώρα εργασιών τέτοιου είδους.
Η διερεύνηση του θανάτου των τριών συναδέλφων πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να τιμωρηθούν. Οι αιτίες του δυστυχήματος πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των (υπ)εργολάβων.

Η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η μαύρη λίστα των παραβατικών επιχειρήσεων πρέπει να ανοίξει.

2 σχόλια

  1. Γιατί μιλάει για”τραγικό θάνατο” και “δυστύχημα” -λες και ήταν η “κακιά” στιγμή. Γιατί μιλάει για εργολάβο, χωρίς καν να τον κατονομάζει συγκεκριμένα. Γιατί μιλάει για “μέτρα ασφαλείας”, αλλά δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για να τα διασφαλίσουν, δεν έκαναν κανέναν αγώνα για να τα διεκδικήσουν και έμειναν στα ωραία παχιά λόγια, που κι αυτά ακόμα -αν ξύσεις κάτω από την επιφάνεια- βλέπεις πως δεν λένε τίποτα ουσιαστικό.

    Για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, μαζί με την “αγωνιστική” της ανακοίνωση, για τα μάτια του κόσμου.

    Υ.Γ Ούτε μία ανακοίνωση σαν Ε.Κ δεν έβγαλαν, έστω μια τυπική, κατευθείαν αντιγραφή από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, έλεος, πουλήστε καμιά τσιπούρα καλήτερα, εκεί το έχετε ….πιο πολύ.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια