Συνάντηση Νίκα-Πέτσα: Οι προτάσεις της Περιφέρειας για ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” παραδόθηκαν την Τετάρτη 31 Μαρτίου από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με τον οποίον ο περιφερειάρχης -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- είχε μια “απολύτως επιτυχή συνάντηση” στην Αθήνα.

Οι προτάσεις ανέρχονται στο ύψος των 20.012.684,40 ευρώ και είναι απολύτως τεκμηριωμένες, κατά τις απαιτήσεις του εν λόγω προγράμματος.

Αμέσως μετά το Πάσχα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα επισκεφθεί την Τρίπολη, όπου θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για εντάξεις συγκεκριμένων έργων από τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων της.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα στις προσεχείς ημέρες, θα υποβάλει και συμπληρωματική πρόταση για ένταξη έργων στο πιο πάνω πρόγραμμα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε σειρά ζητημάτων για την βελτίωση της λειτουργίας των Περιφερειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η συγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, η προώθηση της διαδικασίας κρίσεων για την τοποθέτηση μονίμου γενικού διευθυντή και διευθυντών στις υπηρεσίες, η σύνταξη ενιαίου οργανισμού λειτουργίας των υπηρεσιών κλπ.

Oι προτάσεις για έργα είναι οι ακόλουθες:

• ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΣΑΒΑΛΑ

• ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΙΚΡΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ-ΚΙΤΡΙΕΣ

• «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
(ΚΕΠΑΤ), Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ» ΚΑΙ «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΒΡΑΧΑΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

• ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

• “ΜΟΡΙΑΣ. ΤΟΠΟΣ ΗΡΩΩΝ”

Τις προτάσεις -οι οποίες επιδόθηκαν και σε ηλεκτρονική μορφή- καθώς και το συνοδευτικό κείμενο του περιφερειάρχη μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια