Έκτακτη επιχορήγηση στις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Έκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία της Ελλάδος και άλλους θρησκευτικούς φορείς της χώρας, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί  οικονομικά το φιλανθρωπικό της έργο.

Όπως τονίζεται στην τροπολογία, το ύψος της επιχορήγησης θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Την  τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την τροπολογία ισχύει η εφάπαξ επιχορήγηση και θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ότι δεν διευκρινίζεται το ύψος της επιχορήγησης που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η επιχορήγηση θα αφορά στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του νόμου 4301/14.

εκκλησία τροπολογία
εκκλησια τροπολογία 1

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια