Δεν είμαστε για άλλα σκέρτσα (γράφει ο Δημήτρης Βαρνάβας)

του Δημήτρη Βαρνάβα, μέλους στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Δε βρέθηκε ούτε ένας σοβαρός επιδημιολόγος να στηρίξει το κυβερνητικό εγχείρημα των selftests. Απεναντίας, όλοι επισημαίνουν τους κινδύνους να εκτροχιαστεί παντελώς η επιδημιολογική επιτήρηση και να φτάσουν τα κρούσματα στα ύψη και οι θάνατοι στα τάρταρα.

Όταν ο Άκης Σκέρτσος, ο επιλεγόμενος και ως ο «μπροστινός» του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα τα selftests, η Ελληνική Εταιρεία Βιοπαθολογίας εξέδωσε τεκμηριωμένη ανακοίνωση (εδώ), στην οποία διατυπώνει κατηγορηματική αντίθεση στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.

Επακολούθησαν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι υποτίθεται πως θα διακινούσαν τα test και θα ενημέρωναν τους πολίτες, εκφράζοντας ομοίως σοβαρές αντιρρήσεις.

Σε λίγο έσκασε η προκήρυξη fast track διαγωνισμού, ο οποίος παραδόξως δεν έγινε από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, αλλά από την Πολιτική Προστασία, ώστε να αποφευχθούν εμπλοκές και τυχόν περίληψη όρων που θα λοξοδρομούσαν το τιτάνιο εγχείρημα του αυτοελέγχου. Εξάλλου, κανένας από το υπουργείο Υγείας δεν είχε ρωτηθεί πριν ανακοινωθούν τα selftests. Ούτε βεβαίως ρωτήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία συχνά ανατίθεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως τέτοια εγχειρήματα στα οποία άλλοι έχουν το λόγο και την απόφαση.

Επιτέλους τα πράγματα άρχισαν να εξηγούνται όταν έγινε γνωστό πως στο παιχνίδι των selftests έχει μπει η Siemens, αγαπημένη εταιρεία της οικογένειας Μητσοτάκη. Το μόνο που μένει πλέον είναι να μπει στο παιχνίδι και η Novartis!

Ας αφήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια. Ο επιδημιολογικός έλεγχος οφείλει να είναι αξιόπιστος, δηλαδή να διενεργείται από επαγγελματίες υγείας, με όλα τα μέτρα προστασίας και με αξιόπιστη μέθοδο, δηλαδή κυρίως με PCR Tests τα οποία θα συνταγογραφούνται. Οφείλει επίσης να διενεργείται σε ομάδες πολιτών που κρίνονται ευάλωτοι, όπως οι εργαζόμενοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και χώρους συγχρωτισμού.

Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, χιλιάδες θανάτων και το ΕΣΥ στα πρόθυρα κατάρρευσης δεν είμαστε για άλλα σκέρτσα..

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια