Ο χαλβάς μεσ’ στο ταψί
δέχτηκε να παντρευτεί
με καρύδα σιμιγδάλι,
γευστικός μπελάς και πάλι!
Χαλβάς χιονάτος
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 8 φλυτζάνια τσαγιού νερό
• 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
• 250 γρ. μαργαρίνη (1 πλάκα)
• 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
• 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 300 γρ. τρίμμα καρύδας (200 γρ. μέσα στον χαλβά και 100 γρ. για την
επικάλυψη)
• 100 γρ. ζαχαρωμένα φρούτα σε κύβους (φρουίγλασέ)
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε πρώτα το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε λίγο λίγο και το ψιλό σιμιγδάλι προσέχοντας να μη σβολιάσει η σιμιγδαλένια κρέμα. Όταν το μείγμα έχει αποκτήσει πηχτή κρεμώδη υφή, αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε τα 200 γρ. τρίμματος καρύδας και τα ζαχαρωμένα φρούτα.
Αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα καλά όλα τα υλικά. Εναποθέτουμε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 30Χ40 και το ισιώνουμε με βρεγμένο κουτάλι ή μαρίζ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τρίμμα καρύδας. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο Βίντεο από την Aylon Film Archives Βρισκόμαστε…
Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω... εθνικού δανείου τoυ Tάκη Κατσιμάρδου, από…
Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση Με κάθε λαμπρότητα, οι ορθόδοξοι χριατιανοί γιόρτασαν την…
5 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνα: Η Ανάσταση του Κυρίου Κυριακή 5 Μαΐου 2024: Άγιο…
Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος Με σεβασμό και κατάνυξη, στις 10 το βράδυ…
Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας Ατύχημα σημειώθηκε στο ιστορικό δημαρχείο της Κέρκυρας, το πρωί του Μεγάλου…