Σε χώρισε; Ποια τρία πράγματα πρέπει να κάνεις όταν έρθει ο χωρισμός

Όλοι καταλαβαίνουμε πως κυλάει η σχέση μας. Ξέρουμε πολύ καλά πότε είμαστε σε καλή περίοδο με τη σύντροφό μας και πότε επίκειται ένας χωρισμός.

Ειδικότερα, όταν αρχίζεις και παρατηρείς διάφορες αλλαγές στη συμπεριφορά, κάποια δυσανασχέτηση για οποιαδήποτε σοβαρή κουβέντα ή μια συνεχόμενη διάθεση για τσακωμούς, τότε ίσως ο χωρισμός είναι προ των πυλών.

Στην περίπτωση που η κοπέλα εν τέλει σε χωρίζει, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις επόμενες συμβουλές:

  1. Μην την κυνηγήσεις

Με μια πολύ απλή φράση θα σου πω ότι: όσο περισσότερο την κυνηγήσεις μετά από ένα χωρισμό, τόσο περισσότερο θα δείχνεις αδύναμος.

Όταν μια γυναίκα είναι αποφασισμένη να λήξει τη σχέση μαζί σου, θα πρέπει να βρεις το θάρρος και το ψυχικό σθένος να κρατηθείς στο ύψος σου και να μην πέσεις στην παγίδα να την διεκδικήσεις άμεσα.

Οποιαδήποτε κίνηση για επανασύνδεση κάνεις άμεσα, τότε υπάρχει κίνδυνος να πετύχεις εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις.

Αν την παρακαλέσεις για ενδιαφέρον και για μια «τελευταία ευκαιρία», η έλξη μειώνεται κατακόρυφα και η αξιοπρέπειά σου πάει «περίπατο».

Πώς να επιστρέψει σε κάποιον, όταν αυτός προσπαθεί να την πείσει παρακαλώντας την;

Τα ασταμάτητα παρακάλια δείχνουν απελπισία, δείχνουν πως έχεις απόλυτη ανάγκη να είσαι με αυτό το πρόσωπο και δείχνουν ότι η ζωή σου κρέμεται από τις αποφάσεις της.

Ας σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα.

«Πώς να την ξεπεράσω;» θα σκεφτείς;

Προφανώς και μια γυναίκα μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου. Μπορεί να σου προσφέρει πράγματα και συναισθήματα που ενδεχομένως δίχως αυτή να μην τα βίωνες.

Αλλά δεν γίνεται όλη σου η ζωή και όλη η ευτυχία σου να εξαρτάται από ένα άτομο από τα 7.000.000.000. που είμαστε στον πλανήτη Γη.

Αν, λοιπόν, αυτό το άτομο δείχνει ότι δεν θέλει να συνεχίσει να διατηρεί σχέση μαζί σου και εσύ την πιέζεις, τότε τα αποτελέσματα που θα δημιουργήσει αυτή η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου υπέρ σου.

Οπότε, δώσε χώρο στην κατάσταση. Ένας χωρισμός είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά οφείλεις να ορίσεις τον εαυτό σου υπεύθυνο, ώστε να μην επικοινωνήσεις μαζί της τον πρώτο καιρό. Αν στη συνέχεια, μετά τις πρώτες βδομάδες αντιληφθείς ότι θέλεις να ξαναπροσπαθήσεις, τότε πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και να αποφασίσεις για τις επόμενες κινήσεις σου.

 

  1. Μην απαντήσεις

Οι γυναίκες δεν είναι σίγουρες ποτέ. Ειδικότερα σε νεαρές ηλικίες βρίσκονται σε μια διαρκή αμφισβήτηση των συναισθημάτων και των αποφάσεών τους. Πόσο μάλλον για τις σκέψεις που τους δημιουργεί ένας χωρισμός.

Αυτό σημαίνει ότι, παρότι σε χώρισε, ίσως συνεχίσει να σου στέλνει μηνύματα ή να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου με κάποιο τρόπο, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου: «Να αφήσω τα κλειδιά», «Να πάρω τα πράγματα από το σπίτι» ή απλά «Τι κάνεις;».

Μην ενδώσεις.

Δεν μπορεί να αξιώνει την επικοινωνία μαζί σου, ενώ σε έχει χωρίσει. Δεν βρίσκεσαι σε αυτή τη ζωή για να κινείσαι όπως ακριβώς θέλει το κάθε άτομο που έχεις σχέση.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του χωρισμού, το πρόσωπο που σε χώρισε έχει χάσει το δικαίωμα να επικοινωνεί μαζί σου όπως πριν το χωρισμό, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Οπότε, αν έχεις ακόμα αισθήματα για αυτή την κοπέλα και δεν σου αρκεί να επικοινωνείτε απλώς «από συνήθεια», τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι αυτού του είδους η επικοινωνία δεν σε ενδιαφέρει.

Κι αν ακόμα σκέφτεσαι: «Πώς να την ξεπεράσω;», τότε να είσαι σίγουρος πως η απώλεια επικοινωνίας θα σε βοηθήσει.

Ένας χωρισμός πονάει. Έστω και η ελάχιστη επικοινωνία μας δυσκολεύει στην προσπάθειά μας να τον ξεπεράσουμε, πόσο μάλλον όταν συνεχίζεται μια επικοινωνία σε φιλικό επίπεδο.

Αν δεν σου αρκεί ή σε στεναχωρεί, τότε μην το κάνεις.

 

  1. Αξιολόγησε την πιθανή επανασύνδεση

Υπάρχει περίπτωση να έχετε λείψει  ο ένας στον άλλον. Υπάρχει περίπτωση ο χωρισμός να φούντωσε τη φλόγα που νιώθετε ή ακόμα μπορεί και η γυναίκα να σε διεκδίκησε μετά από κάποιο διάστημα και όλα αυτά τα σενάρια να οδήγησαν σε επανασύνδεση.

Τι πρέπει να προσέξεις;

Να μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό και να μην θεωρήσεις ότι η σχέση πρέπει να φτάσει στο σημείο που ήταν πριν προκύψει ο χωρισμός.

Αντιθέτως, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση.

Δε γίνεται να κάνετε επανασύνδεση και να εμφανιστούν στην επιφάνεια θέματα και προβλήματα του παρελθόντος. Αυτό μόνο πίσω θα σας πάει.

Άρα, αν υπάρξει επανασύνδεση και αν από την πλευρά σου βλέπεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την κοπέλα για σένα και δεν κάνει μια σχέση από ανάγκη ή ανασφάλεια, αλλά από επιλογή, τότε θα πρέπει να επικοινωνείτε πάλι όπως στο αρχικό στάδιο της σχέσης.

Θα πρέπει να μπει το φλερτ στην επικοινωνία σας, ώστε να δημιουργηθεί έλξη. Η έλξη που δημιουργήθηκε τότε, τα χαρακτηριστικά που βρήκε γοητευτικά σε σένα, είναι πιθανόν τα ίδια με αυτά που χρειάζεται να παρουσιάσεις τώρα που η σχέση είναι σε διαδικασία αναγέννησης.

 

Και πριν κλείσουμε, θυμήσου:

Ο χωρισμός είναι μια διαδικασία που την ερμηνεία της δίνουμε εμείς ανάλογα με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας.

Ηρεμούμε, θέτουμε κριτήρια, επαναξιολογούμε και κάνουμε επιλογές που θα μας πάνε ένα βήμα «μακρύτερα».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια