Επετειακό ημερολόγιο 2021 από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»

200 χρόνια από την έναρξη της μεγάλης ελληνικής επανάστασης του 1821 που οδήγησε στην γένεση ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους, ο λογισμός μας ταξιδεύει σε εθνικούς αγώνεςκαι εικόνες που χάραξαν οι κοντινοί μας πρόγονοι… ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οι Φιλικοί, ο Ρήγας Βελεστινλής και ο Αδαμάντιος Κοραής… αλλά και η Μαντώ Μαυρογένους, η Μπουμπουλίνα…

Ο λαϊκός ζωγράφος Νώντας Ρεντζής απαθανάτισε με τον δικό του τρόπο στιγμές του μεγαλείου του πρόσφατου παρελθόντος και χάρισε στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» το πνευματικό του έργο.

Ο σύλλογος απευθύνθηκε στον Δήμο Ναυπλιέων και στον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ), προκειμένου αυτές οι συνθέσεις και δημιουργίες του λαϊκού ζωγράφου να αποτελέσουν ένα επετειακό και, ταυτόχρονα,  συλλεκτικό ημερολόγιο – κόσμημα για τουςπολιτιστικούς εορτασμούς της πόλης.

Έτσι, με τη συνεργασία του Δήμου, του ΔΟΠΠΑΤ και του «Παλαμήδη», η έκδοση του επετειακού ημερολογίου έλαβε «σάρκα και οστά».

Πολύ σύντομα το ημερολόγιο θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους οι δημότες της πόλης για να θυμούνται όχι μόνον τους αγώνες των προγόνων μας αλλά και το αφιέρωμα σ΄ αυτούς, που προσφέρει διακόσια χρόνια μετά η λαϊκή τέχνη σε ανάμνησή τους.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια