Στις 5 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher των 200 ευρώ για laptop και tablet

Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του προγράμματος voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού ενώ τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές, που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το πρόγραμμα προβλέπει τη διανομή voucher ύψους 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές.

Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.».

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια