δοκιμή… και ξανακάν’ το!
.
Καλή Σαρακοστή!!!
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
• 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού βρασμένα ρεβίθια
• 1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 καρότο τριμμένο
• ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κ/γ δυόσμος αποξηραμένος
• 1 φλυτζάνι τσαγιού λιναρόσπορος κοπανιστός
• 1 κ/γ κύμινο
• 1 κ/σ αλάτι
• ¼ κ/γ πιπέρι
• σουσάμι (για το πανάρισμα)
• φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
• πάπρικα καπνιστή (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια:
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και τα μουλιάζουμε. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αφού πρώτα τα ξαφρίσουμε. Στον κάδο του πολυμίξερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα ρεβίθια και τα δουλεύουμε, μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιογενή πάστα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ώρα. Όταν το βγάλουμε, πλάθουμε στενόμακρα σουτζουκάκια, τα περνάμε από το σουσάμι και μετά από την τριμμένη φρυγανιά…
…και τα ψήνουμε για 25-30΄ στους 170 βαθμούς. Όταν ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή και συνοδεύουμε με τη μους αβοκάντο και φύλλα τορτίγιας.
Υλικά για τη μους αβοκάντο:
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ½ μάτσο άνηθος
• 1 κ/γ εστραγκόν αποξηραμένο
• ½ φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
• 6 κ/σ χυμός λεμονιού
• ξύσμα 1 λεμονιού
• 1 κ/σ μέλι
• 1 κ/σ λιναρόσπορος κοπανιστός
• αλάτι, πιπέρι
• σπόροι κουκουναριού (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση για τη μους αβοκάντο:
Αφαιρούμε τη σάρκα του αβοκάντο και την τοποθετούμε στο πολυμίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μία βελούδινη μους με την οποία και συνοδεύουμε τα σουτζουκάκια ρεβιθιού. Σε περίπτωση που επιθυμούμε το μείγμα πιο κρεμώδες, προσθέτουμε ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε με καβουρντισμένους σπόρους από κουκουνάρι.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou