Δράση ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών της Αργολίδας σε θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ελένης Μάρα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής», διά της επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης κ. Αγγελικής Μπαβέλλα, υλοποίησε την Τρίτη 9 Μαρτίου διαδικτυακή ενημερωτική και επιμορφωτική δράση με θέμα: «Ενδυνάμωση εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού».

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας, 6ης Μαρτίου, κατά της Βίας στο σχολείο.

Βασικοί θεματικοί άξονες συζήτησης:

  • Η εννοιολογική αποσαφήνιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
  • Οι μορφές της ενδοσχολικής βίας
  • Τα  χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων πλευρών
  • Μέθοδοι διαχείρισης των ζητημάτων της ενδοσχολικής βίας πρόληψη, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, συνεργασία σχολείου- οικογένειας,  κλίμα σχολικής μονάδας,  όρια,  θέσπιση ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας με κανόνες και όρια

Στη δράση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί  των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

Η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευτικών, οι καίριες ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, σε συνδυασμό με την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και καθοδήγηση από την ψυχολόγο κ. Μπαβέλλα, συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας.

Όπως αναφέρουν η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αικατερίνη Δουράνου και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Αργολίδας Ελένη Μάρα:

“Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές από το Κέντρο Στήριξης «Ελπίδα Ζωής» και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Αργολίδας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε  στην κ. Αφροδίτη Παπαγιαννοπούλου και στον κ. Βαρελογιάννη Κωνσταντίνο, εργαζόμενους στη ΔΠΕ Αργολίδας για την τεχνική υποστήριξη της δράσης.”

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια