Στο πιάτο: Τυρινή μακαρονόπιτα από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Τυρινή με μακαρόνι
γάλα, αυγά, τυρί που λιώνει,
νοστιμιά στο πι και φι
θε να σμίξουν στο ταψί.

Τυρινή μακαρονόπιτα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά για τα μακαρόνια:
• ½ πακέτο μακαρόνια Νο 5
• 3 λίτρα νερό
• 1 κ/σ αλάτι
• 1 κ/σ ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση:
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα
• 4 αυγά
• προαιρετικά 10 φέτες μπέικον (σοταρισμένο, κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες)
• 200 γρ. φέτα τριμμένη
• 200 γρ. γκούντα τριμμένη
• 300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
• 1 κ/σ φρυγανιά τριμμένη
• 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο βράζουμε τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφού κρυώσουν,σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά πυρίμαχο σκεύος ή ταψί διαστάσεων 30Χ40στρώνουμε τα μακαρόνια με τα χέρια μας σε ομοιόμορφη σειρά (το ένα παράλληλα στο άλλο).

Σε μπασίνα χτυπάμε τα αυγά και συμπληρώνουμε το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε τη φέτα, την γκούντα και το ρεγκάτο (κρατώντας μια χούφτα ρεγκάτο για την επικάλυψη).

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας με το παραπάνω μείγμα και καλύπτουμε με το μπέικον. Πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο που έχουμε κρατήσει και την πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30΄ στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15΄ επιπλέον, μέχρι η πίτα να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα και να στραγγίσει από όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (για ½ ώρα περίπου). Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα.

 

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια