Απαύγασμα του επιτελικού κράτους! (γράφει ο Δημήτρης Βαρνάβας)

του Δημήτρη Βαρνάβα, μέλους στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Αντιγράφουμε από σημερινό ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

«Χθες το μεσημέρι εστάλη από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών, έγγραφο με το οποίο ζητείται από τις ιδιωτικές κλινικές να αναφέρουν ως το βράδυ της ίδιας μέρας πόσες κλίνες –απλής νοσηλείας, εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας- διαθέτουν συνολικά..»

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο «το αίτημα απευθύνεται λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση της covid-19».

Πρόκειται για απαύγασμα του επιτελικού κράτους!

Ενώ η Αττική έχει βουλιάξει σε κρούσματα και τα Νοσοκομεία βρίσκονται στο όριο κατάρρευσης, το υπουργείο Υγείας αγνοεί πόσες κλίνες διαθέτει ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο υποτίθεται εποπτεύει!

Το καταπληκτικό είναι πως την περασμένη άνοιξη ισχυρίζονταν ότι διαθέτουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την πανδημία και μάλιστα τα βάφτιζαν με κωδικούς A,B και C, πλην όμως τα κρατούσαν κρυφά, μην τυχόν τα μάθει ο κορονοϊός και μας αιφνιδιάσει!

Φούμαρα.

Κανένα σχέδιο δεν είχαν, ούτε για τον δημόσιο, πολύ δε περισσότερο για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι ενδεικτικό πως τον περασμένο Νοέμβριο που επιχείρησαν επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη δε νοσήλευσαν σ΄ αυτές ούτε ένα περιστατικό, διότι οι κλινικές κρίθηκαν ακατάλληλες. Και τώρα που εκκενώνουν στην Αθήνα το Σισμανόγλειο και το Τζάνειο το κάνουν χωρίς σχέδιο και με τέτοιο πανικό, λες και εκκενώνουν αποθήκη υλικών που πήρε φωτιά.

Κομπάζουν για νέες κλίνες ΜΕΘ και «θωράκιση» του συστήματος. Όμως ο θώρακας αποδείχτηκε διάτρητος μόλις οι διασωληνωμένοι έφτασαν στην Αττική τους 350, ενώ στη Θεσσαλονίκη είχε καταρρεύσει ακόμη νωρίτερα η άμυνα. Τα δε σχέδια ενίσχυσης των ΜΕΘ που ετοίμασε Επιτροπή υπό την κ. Κοτανίδου δεν τα είδε κανείς και πιθανότερο είναι πως δεν υπάρχουν και όλο το εγχείρημα στήθηκε αποκλειστικά για δημιουργία εντυπώσεων.

Άραγε για πόσο καιρό μπορούν οι ανίκανοι να υποδύονται τους επιτελάρχες και να κοροϊδεύουν την κοινωνία πως είμαστε ετοιμοπόλεμοι, ενώ η πανδημία θερίζει και η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια