Επιμελητήριο Αργολίδας: Με μεγάλη συμμετοχή η διαδικτυακή ημερίδα για τα Hλεκτρονικά Bιβλία (MyData)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με ευρεία συμμετοχή την Τετάρτη 3 Μαρτίου η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «MyData» (Ηλεκτρονικά Βιβλία) – Οι Υποχρεώσεις των Επιχειρήσεων και η Λειτουργία της  Πλατφόρμας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το 11ο Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο οποίος επισήμανε την σημασία κατανόησης του νέου πλαισίου από τους επιχειρηματίες και τις αλλαγές που επιφέρει στην έως τώρα επιχειρησιακή λειτουργία τους, ο Πρόεδρος του 11ου Περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Πάνος Κρητικός και ο Γενικός Γραμματέας του τμήματος Γιάννης Μαρινόπουλος  Γιάννης  οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την κρισιμότητα και τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή MyData στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των φοροτεχνικών.

Η κεντρική παρουσίαση έγινε από τον Κωνσταντίνο Νιφορόπουλο, Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, συγγραφέα Λογιστικών και Φορολογικών βιβλίων, συνεργάτη και αρθρογράφο στην φορολογική και λογιστική πύλη – ιστοσελίδα ενημέρωσης «www.taxheaven.gr», ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα ακόλουθα θέματα:

  • Η Πλατφόρμα «MyData» – Τι είναι και ποιες είναι οι Απαιτήσεις της «MyDATA»
  • Αρχική Προσαρμογή: Τι Χρειάζεται μια Επιχείρηση για να Προσαρμοστεί στην Πλατφόρμα “Mydata”
  • Τρόπος Επικοινωνίας & Μέσα Διαβίβασης των Δεδομένων
  • Χρονοδιάγραμμα Πρώτης Εφαρμογής έτους 2021.
  • «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» (Παροχή Κινήτρων) και « Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (Διασύνδεση)»
  • «Συμφωνίες» Λογιστικών Βιβλίων και Φορολογικών Δηλώσεων με τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» – Τι πρέπει να προσέξουν οι Επιχειρήσεις

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τον ομιλητή κ. Νιφορόπουλο και την διοίκηση του 11ου Περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  για την άριστη και αγαστή συνεργασία.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε  σε  live streaming από το κανάλι του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο youtube (https://www.youtube.com/  Όνομα: Επιμελητήριο Αργολίδας) ενώ το πληροφοριακό υλικό της εκδήλωσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας (www.arcci.gr).

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια