Δικαστική απόφαση για συνέχιση της λειτουργίας των χυμοποιείων υπό όρους

Τη συνέχιση της λειτουργίας των χυμοποιείων της Αργολίδας αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν καταθέσει τα εργοστάσια.

Ως περιοριστικά μέτρα τέθηκαν:

• Tα χυμοποιεία να παροχετεύουν λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό Άργους-Ναυπλίου αφού πρώτα τα έχουν επεξεργαστεί από τους βιολογικούς τους

• Τα λύματα να είναι μειωμένα σε ποσοστό 10% ημερησίως

• Να μην υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των 1500 C.O.Dmg/l και 500 B.O.D mg/l ημερησίως.

Η διενέργεια καθημερινών λήψεων δειγμάτων στα οποία θα γίνονται μικροβιολογικοί έλεγχοι από κρατικά ή ανεξάρτητα εργαστήρια.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρίαση των όρων αυτών,  τότε θα υπάρξει αυτόματη καταγγελία της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΑΡ-Μ και χυμοποιείων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Π. Διολίτσης:

“Η ΔΕΥΑΑΡ-Μ θα συνεχίσει τους καθημερινούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών ώστε να εξακριβώσει πως δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα ρύπανσης των τελευταίων ημερών. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αλήθεια και διαφύλαξε τη δημόσια υγεία.”

4 σχόλια

  1. Άρχοντα Δήμαρχε αναμένουμε βραδινή εξόρμηση σε βιολογικό που τα σκατά μας είναι στο max όπως είπες μαζί με εργοστάσια να δουλεύουν να κάνεις ανάλυση με βέργα και μπουκαλάκι που είναι δεμένο με μονωτική ταινία…………..
    Αυτός μας αξίζει……….

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια