Τώρα είναι επιβεβαιωμένο! Το καλοκαίρι, οι παραλίες μας θα έχουν γαλάζιες σημαίες με καφετιές βούλες! (της A. Χρυσοβέργη)

Γράφει η Άννα Χρυσοβέργη

Τελικά έγιναν μετρήσεις στα απόβλητα των Βιομηχανιών Χυμοποιείας που εισρέουν στο βιολογικό. Όλα τα χυμοποιεία που είναι συνδεδεμένα με το βιολογικό είχαν δείκτες πολύ μεγαλύτερους από αυτούς που προσδιορίζει η σύμβασή τους. Οι μετρήσεις δηλαδή, απέδειξαν αυτό που όλοι ξέραμε. Τώρα η  ρύπανση του Αργολικού είναι πλέον εργαστηριακά επιβεβαιωμένο γεγονός!

Μετά από αυτό:

«Ο διαχειριστής του βιολογικού καθαρισμού, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους Μυκηνών σε συνεδρίαση της στις 23/2/2021 αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στις βιομηχανίες χυμοποίησης λόγω διοχέτευσης λυμάτων στον βιολογικό εκτός συμβατικών ρυπαντικών ορίων της σύμβασης».

Ποιος έκανε τις συμβάσεις; Ποιος έπρεπε να ελέγχει την τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων; Ποιος ευθύνεται για τη ρύπανση; Η ρύπανση  αυτή παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Κάθε χρόνο ανανεώνονται οι παραπάνω συμβάσεις. Θα ήταν πολύ χρήσιμο, να δοθούν στη δημοσιότητα οι αντίστοιχες μετρήσεις των προηγούμενων χρόνων. Ειδικότερα θα ήταν ενδιαφέρον να δοθούν  μετρήσεις της περασμένης χρονιάς. Γιατί;; Διότι όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΥΑΑΡΜ ήταν τόσο ευχαριστημένη… από την τήρηση των όρων, ώστε  πρόσφατα  αποφάσισε οι συμβάσεις με τα εργοστάσια να  μετατραπούν σε αορίστου χρόνου! Προφανώς, πριν οι συμβάσεις να  μετατραπούν σε αορίστου χρόνου θα έγινε προληπτικά έλεγχος των εγκαταστάσεων  βιολογικού  στα  εργοστάσια! Σίγουρα η ΔΕΥΑΑΡΜ, αφού ξέρει εδώ και χρόνια τα προβλήματα, θα έχει να μας παρουσιάσει μετρήσεις  πριν την έναρξη λειτουργίας των χυμοποιείων!

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σαν πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑΑΡΜ  δήλωσε σε συνέντευξη:

«Κάναμε όλα τα νόμιμα βήματα για να σταματήσει η μόλυνση του Αργολικού.”  (Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου)

Όπως καταλαβαίνετε, κανένας δεν ανέλαβε καμία  ευθύνη! Κανένας δεν είναι υπεύθυνος  για το περιβαλλοντικό έγκλημα. Θα… επιβάλλουμε κυρώσεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Εμείς ξέρουμε ! Έχουμε εμπειρία ! Το ζήτημα θα πάει στη δικαιοσύνη! Όμως εμείς, οι δημότες, θα συνεχίσουμε υπεύθυνα να πληρώνουμε κάθε μήνα για το βιολογικό. Εμείς, οι δημότες, ψηφίσαμε και εκλέξαμε ανθρώπους να διαχειριστούν τον βιολογικό. Εμείς, οι δημότες, κάθε μήνα εξασφαλίζουμε το μισθό σε ορισμένους συμπολίτες μας, για να ελέγχουν τη σωστή λειτουργία του βιολογικού, ώστε τα παιδιά μας να κολυμπάνε σε καθαρά νερά.

Παρόλα αυτά η μόλυνση  είναι γεγονός… οι υπεύθυνοι για τη μόλυνση κάνανε ό,τι είναι δυνατό να την σταματήσουν και όλα καλά…τελειώσαμε και με αυτό ! Αλλά… λειτουργεί σωστά ο βιολογικός  εκτός περιόδου λειτουργίας χυμοποιείων;  Ποιος θα μας απαντήσει; Κανένας από τους υπεύθυνους δεν είναι υπεύθυνος  για να μας το διαβεβαιώσει;

Για την προστασία του Αργολικού κόλπου
Κυριακή 28/02/2021 11 πμ
αυτοψία … τόπος του εγκλήματος ο βιολογικός!

Άννα Χρυσοβέργη

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια