“Να παρθούν τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας”

Σχετικά με τον θάνατο από κορονοϊό ενός υπαλλήλου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας αναφέρει ότι αυτός “έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι εργοδοσία και κράτος εδώ και μήνες, σε συνθήκες πανδημίας, έχουν πάρει ελάχιστα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Το ελάχιστο που έχει να κάνει το κράτος για να προστατεύσει τους εργαζόμενους που με δική του απόφαση όλους αυτούς τους μήνες εργάζονται νύχτα μέρα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι να αναγνωριστούν αυτές οι απώλειες, όπως και ο θάνατος του συναδέλφου μας, ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.

Οι εργαζόμενοι στα supermarket, στις ταχυμεταφορές αλλά και αλλού, που δουλεύουν έναν χρόνο τώρα ασταμάτητα, δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσουν υγιείς πίσω στα σπίτια τους. Τα κυβερνητικά λόγια περί ηρωισμού καίγονται καθημερινά στα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και στην αδυναμία του δημόσιου συστήματος υγείας να στηρίξει επαρκώς την υγεία του λαού.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα όταν μπαίνουν κάτω από το πρίσμα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων αλλοιώνονται, ακυρώνονται και μετατρέπονται σε πρωτόκολλα της εργοδοσίας. Η προστασία της υγείας των εργαζομένων υποβιβάζεται κάτω από την ανάγκη της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων.

Ανύπαρκτη ενημέρωση για τα κρούσματα, ιχνηλατήσεις από τους προϊστάμενους, μεταφορές προσωπικού από κατάστημα σε κατάστημα για να καλύπτονται τα πόστα εκείνων που νοσούν είναι ορισμένα από αυτά που τελικά συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα παντελής απουσία οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς”.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας τονίζει πως οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να πληρώσουν με τη ζωή τους τα κέρδη των αφεντικών. Και τους καλεί να επικοινωνήσουν με το σωματείίο (e-mail: [email protected] – τηλ. 6948823862, 6932134064)

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια