Ανάπλαση πεζοδρομίων στο κέντρο του Άργους: Χάνονται 62 θέσεις στάθμευσης ΙΧ και οι θέσεις δικύκλων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόθεση του Δήμου Άργους-Μυκηνών για ανάπλαση των πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού Κορίνθου (από την πλατεία Δερβενακίων έως τη διασταύρωση με τη Βασ. Σοφίας) αλλά και σε τμήμα της Βασ. Σοφίας και ολόκληρη τη Βασ. Κωνσταντίνου(από την Τράπεζα Πειραιώς έως τη Γούβα).

Η μελέτη προβλέπει ότι τα πεζοδρόμια θα διαπλατυνθούν και αυτό σημαίνει πως θα χαθούν δεκάδες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο του Άργους. Εκτιμάται ότι θα χαθούν 62 θέσεις στάθμευσης για επιβατικά ΙΧ και όλες οι θέσεις δικύκλων.

Θα παραμείνουν μόνο δύο θέσεις στάθμευσης επιβατικών ΙΧ στην Κορίνθου (στο ύψος της πλατείας Δερβενακίων). Στο τμήμα Βασ. Σοφίας-Βασ. Κωνσταντίνου θα υπάρξουν συνολικά 6 θέσεις στάθμευσης για ΙΧ (σε τρία σημεία του δρόμου, δύο θέσεις ανά σημείο).

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια στο κέντρο του Άργους έχουν καταργηθεί (εξαιτίας της ανάπλασης της πλατείας και των γύρω χώρων εκατοντάδες άλλες θέσεις στάθμευσης).

13 σχόλια

 1. Το γιατί παίρνει 55 και 65% αυτός ο επικίνδυνος λαοπλάνος, υπερφίαλος και δογματικός άνθρωπος να το αναρωτηθείς εσύ, κάτοικε γεφυρίων, όταν θα κάνεις τη βόλτα σου στα φαρδιά και άνετα πεζοδρόμια της περιοχής που μένεις…

  10
  3
 2. Μετά την ανάπλαση του “ιστορικού” κέντρου και των πεζοδρόμων η τριλογία κλείνει με την ανάπλαση των πεζοδρομίων των οδών του κέντρου που αναφέρονται στο άρθρο και την απώλεια τόσων θέσεων παρκαρίσματος. Τι να πει κανείς; Οι ενδιαφερόμενοι μαγαζάτορες, επιχειρηματίες, γιατροί κ.α. άραγε ρωτήθηκαν πότε; Δεν νομίζω. Τόσες θέσεις παρκαρίσματος που χάνονται πως θα τις αντισταθμίσουν; Τα δημοτικά μας πάρκινγκ, που το ένα είναι κρυμμένο πίσω από το ΙΚΑ και το άλλο, κοντά στην λαϊκή, που για να το προσεγγίσεις πρέπει να κάνεις πόσα ζιγκ ζαγκ από το κέντρο είναι λύση; Μεγάλα πεζοδρόμια για ποιούς; Τους κατοίκους και τους υποψήφιους επισκέπτες – πελάτες αυτής της πόλης που σε λίγο θα τους κυνηγάνε με το τουφέκι; Δυστυχώς οι κάτοικοι των γύρω χωριών, έχουν πάψει από καιρό να θεωρούν την πόλη μας προορισμό για τα ψώνια τους. Ακόμη μία κίνηση για την οριστική τοποθέτηση της ταφόπλακας στην πόλη μας γίνεται. Εύγε στην δημοτική μας αρχή!

  10
 3. Το μεγαλύτερο έργο που θα γράψει ιστορία ανά τους αιώνες είναι το μυθολογικο πάρκο, που θα απασχολεί 10000 εργαζόμενους κ θα λύσει το εργασιακό θέμα στον νομο μας, σημαντικό έργο αφού θα μοσχοπουληθουν κτήματα σε Κιναμπαρντι Μυκήνες φιχτια, αλήθεια που και πότε θα γίνονται οι αιτήσεις για τις προσλήψεις για να τρέξω;;

 4. Δηλαδή στο κέντρο του Άργους η προτεραιότητα είναι τα πεζοδρόμια και όχι το οδόστρωμα (για το οποίο κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται). Καλώς.

  16
  2
 5. Ωπα μεγαλε συμπολιτηηηη!,!!! Αν μας περισευουν να δανεισουμε και μερικα στους διπλανους νομους !,!!! Η,,,, να τους δωσουμε την τεχνογνωσια μας να αποκτησουν και αυτοι !!!!

  10
  1
  • Απάντησε τεκμηριωμένα σε αυτά που ανέφερα αξιότιμε φίλε και κάνε τις παρατηρήσεις σου, όχι έτσι άστοχα κ γενικά, η πολη μας δεν εχει θέμα πάρκινγκ. Οι χώροι που προανέφερα καλύπτουν 2500 Χιλ θέσεις αυτοκινήτων, πες μου μια πόλη της περιφέρειας με 2500 θέσεις, κ μην πεις το ναυπλιο που παρκάρεις στο μπατάκι-περιοχή κουρτη και θέλεις 2000 χιλιόμετρα για το κέντρο;;

   1
   18
 6. αξότιμε συμπολίτη νομίζω υπερβάλεις αρκετά, αυτή τη στιγμή η πόλη μας έχει 1. τεράστιο ελεύθερο πάρκινγκ φωτισμένο 700 θέσεων μόλις 600μ απο το κέντρο πίσω απο το ΙΚΑ, , 2. έχει ελεύθερο φυλασσόμενο και φωτισμένο πάρκινγκ 230 θέσεων δίπλα στην Λαική αγορά , 3. πάρκινγκ 70 θέσεων στο προαύλιο του κέντρου αλέξανδρος, επίσης πολλοί δρόμοι γύρωθεν του κέντρου είναι πολλές ώρες άδειοι στα 400 μέτρα του κέντρου,, δεν δέχομαι πως η πόλη μας εχει θέμα πάρκινγκ σήμερα εν έτη 2021, ποια πόλη της πελοπονήσσου σήμερα έχει περισσότερα ελεύθερα πάρκινγκ δωρεάν? καμία σε πληροφορώ, και δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα του νεοέλληνα αν περπατήσει 400 η 500 η 700 μέτρα, θα πάθει κάτι???,στην αθήνα που παρκάρουμε ?? και πληρώνουμε και 10 ευρώ για 2 ώρες ???????? ας ασχοληθείτε με άλλα θέματα της πόλης αλλά όχι για το πάργινγκ !!!!!!! η πόλη μας έχει πάρκινγ και σε περιόδου αιχμής και κίνησης τα καλοκαιρια και της περιόδους εορτών λειτουργούν ως πάρκινγκ και οι προαύλιοι χώροι του 1ου γυμνασίου του 1ου δημοτικού και 3ου γυμνασίου………..επίσης υπάρχει καί το πάρκινγκ στην αρχή της δαναού 30 στρεμμάτων……..μακάρι να έρχεται τόσος κόσμος στην πόλη μας που να γεμίζει όλα τα πάρκινγκ που προανέφερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2
  21
  • “Συγνώμη” αν σου θίξαμε την “ευρωπαϊκή” πρωτεύουσα, τόσο καιρό πληρώναμε πάρκινγκ σε ένα δήμο που στην ουσία τί πρόσφερε, μια γούρνα από μπετόν, παιδικές χαρές, ο θεός να τις κάνει, μέσα στο ήλιο και περιφραγμένες, λες και είναι στο Γκουαντάναμο, άρτους και θεάματα, Ο δήμος ας φροντίσει πρώτα και κύρια την ασφάλεια του κόσμου, με αντιπλημμυρικά έργα και αντισεισμικά, υπενθυμίζω ότι την ημέρα που περάστηκε στον δήμο Άργους το σχέδιο για την ανάπλαση, πνίγηκε γυναίκα στο ίδιο της το σπίτι ΜΕΣΑ, στην περίοχή της εφορίας, αν δεν κάνω λάθος, επειδή έξω έριχνε καρέκλες, είχε γίνει η πόλη λίμνη, και στο χωριό που μένω, πάλι όταν βρέχει, δεν θέλω αμάξι, ΒΑΡΚΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ.

   17
   1
   • Μην τα ισοπεδωνετε όλα, το στοιχείο του νερού έλειπε από την πλατεία και καλώς έγινε, πνευματικό κέντρο δεν υπήρχε και εγινε, κολυμβητήριο δεν υπήρχε κ έγινε, όσον αφορά την οχύρωση της πόλης από τις βροχές δεν έγινε από κανένα δήμαρχο μέχρι τώρα, και η Γερμανία πνίγετε με τις βροχές θα τα βάλουμε με το θεό;; θεωρώ πως στα 10 χρόνια θητείας κάτι έγινε σε σύγκριση με τους άλλους δημαρχαιους, και αφού διαφωνείτε κύριοι γιατί παίρνει 65 και 55 % στις εκλογές;;

    17
    • Συγκρίνεις αξιότιμε συνάνθρωπε το έργο του δήμου Άργους -Μυκηνών με τα έργα που γίνονται στη Γερμανία;
     Στο 5 παρακαλώ η γαργαλιέρα!!
     Έλα δεν μπορεί, μας κάνεις πλάκα τώρα, σωστά;
     Θεωρώ πως στα 10 χρόνια θητείας βολέψαμε αρκετούς ημέτερους. Αν φτιάχναμε και κανένα σωστό πεζοδρόμιο, στις προδιαγραφές αυτών της Γερμανίας, μιας και όπως αντιλαμβάνομαι είσαι γνώστης της εκεί κουλτούρας.
     Σε προκαλώ να προσπαθήσεις να κατέβεις με παιδικό καρότσι την Κορίνθου. (Ας μην πω για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ). Και αφού το πραγματοποιήσεις χωρίς να έχεις σπάσει τα νεύρα σου ή κανένα πόδι, σε προκαλώ να κάνεις ποδήλατο στον ποδηλατόδρομο που υπάρχει παράλληλα με τα πεζοδρόμια, όπως στο Germany. Και μετά άνετος και χαλαρός να πας να χαρείς το διάδρομο τρεξίματος στην παραλία. Ξέρεις, εκεί δίπλα από τα ανύπαρκτα beachobara που είναι γεμάτα από κόσμο. Σε εκείνη μωρέ την παραλία που είναι πάντα καθαρή.
     Λίγο σοβαρότητα δεν έβλαψε.
     Κάντε κανένα αντιπλημμυρικό έργο, φυτέψτε λίγο πράσινο, δώστε φαγητό στις άπορες οικογένειες, πληρώστε κανένα λογαριασμό ρεύματος, βάλτε σήμανση σωστή, κλείστε καμία τρούπα στους δρόμους, «σβήστε» τα πάρκινγκ που έχετε δωρίσει στα παιδιά των δικών σας λες και τα βρήκατε από τους παππούδες σας, καθίστε όλοι μαζί και κάντε διάλογο μπας και ακουστεί καμία σωστή άποψη / γνώμη μήπως και καταφέρετε να πείσετε να έρθει κανένας σοβαρός επενδυτής στο Άργος.
     Άκου έχει πάρκινγκ το Άργος!! Το ακούσαμε και αυτό.
     Αλλά για σοβαρά πράγματα δεν είστε.
     Και για να μη χαλάσουμε την παράδοση:
     1)Θέλω παρέλαση με cars 25η Μαρτίου και 2)Αναμένω μεγάλο σαματά το Πάσχα με κλαρίνα και τα λοιπά. Και μην ακούσω ότι έχουμε COVID. Μπρος στο γέλιο τα λοιπά περισσεύουν. Κάντε μέσω ZOOM. Θα έχει έρθει και το 5G!! Ζωάρα!!
     Ερώτηση γιατί δε γνωρίζω, τώρα με τα χιόνια δούλεψε το τελεφερίκ; Ήρθε κόσμος; Κάνανε σκι; Όλα καλά; Έχω ξεμείνει στο κλεινόν άστυ και δεν έχω εικόνα. Ευχαριστώ.
     Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν το 55-65%. Εύγε μας!!

     16

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια