Συμμετοχή σωματείων στις κινητοποιήσεις υγειονομικών σε Ναύπλιο, Κρανίδι

Την Τρίτη 23 Φλεβάρη, μέρα Πανελλαδικού Πανυγειονομικού αγώνα, μέλη των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας, μαζί με υγειονομικούς, πραγματοποίησαν δράσεις, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την υγεία του λαού, ενάντια στον κυβερνητικό εμπαιγμό και στην συνεχή υποβάθμισή του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με κινητοποιήσεις, σε Ναύπλιο και Κρανίδι, τα σωματεία, βροντοφώναξαν «κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – Δωρεάν Υγεία για κάθε ασθενή».

Απαίτησαν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, πριν να ’ναι αργά, όπως:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ΜΕΘ, εξοπλισμό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.
  • Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.
  • Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συχνοί κρατικοί έλεγχοι για την τήρηση τους και μαζικά επαναλαμβανόμενα ΤΕΣΤ.
  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Να σταματήσουν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις.

Ταυτόχρονα, επισήμαναν την στήριξη τους στις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. Καθώς επίσης καταδίκασαν όλες τις συνδικαλιστικές διώξεις και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια