Γ. Γκιόλας: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό της 16/2 στον αργολικό κάμπο και τα Ίρια

Το άμεσο ενδιαφέρον του εκδήλωσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  Γιάννης Γκιόλας με επιστολή  προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο για την καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια», κυρίως οι σφοδροί και συνεχόμενοι παγετοί  και για την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Συγκεκριμένα, ζητά να επισπευσθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο για τους παραγωγούς όλης της Αργολικής πεδιάδας, ειδικότερα δε για τους αγρότες της περιοχής των Ιρίων, οι οποίοι επλήγησαν από τους παγετούς κυρίως στις καλλιέργειες των λαχανικών, (μαρούλια, αγκινάρες κ.α.) αλλά και στα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται εκεί.

 Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Κε Πρόεδρε,

Την περασμένη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, ισχυρός παγετός  επισυνέβη σε όλη την Αργολική πεδιάδα και  μετρήθηκε κατά τόπους μέχρι  -5,6  Κελσίου, επακολούθησε δε εκ νέου για  δύο ακόμη μέρες  παγετός, δηλαδή επί τρεις συνεχείς μέρες, που οδήγησε σε σχεδόν ολοσχερή καταστροφή όσων εσπεριδοειδών οι καρποί ήσαν ακόμη στα δέντρα.

Ο παγετός της Τρίτης 16/2 έπληξε με σφοδρότητα και τον κάμπο των Ιρίων ,  περιοχή της πρώην Δημοτικής Ενότητας Ασίνης.

Ιδιαιτέρως δε, στην επονομαζόμενη περιοχή « Κατσιγιανναίϊκα», εκτάσεως 400-500  περίπου στρεμμάτων στην οποία καλλιεργούνται κυρίως λαχανικά, όπως μαρούλια, αγκινάρες κ.α. αλλά και εσπεριδοειδή, η καταστροφή ήταν ολοσχερής .  Λαμβάνοντας υπ’όψη την αναγγελία που πραγματοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΓΑ για καταγραφή των ζημιών παρακαλούμε όπως:

  1. Συντομευθούν οι έλεγχοι ώστε να υπάρξει ταχεία εκτίμηση των ζημιών.

2. Προωθηθεί  η αποζημίωση όλων των πληγέντων από την παγοπληξία στο συντομότερο χρόνο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια