Επίσκεψη Δρούγκα, Κοκκινόπουλου στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου – Ποια προβλήματα εντόπισαν…

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκαν τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου ο περιφερειακός σύμβουλος της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Δημοσθένης Δρούγκας και το μέλος της παράταξης και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Παντελής Κοκκινόπουλος.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η δωρεά εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου βιβλίων και ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους κρατούμενους.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, τα οποία είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και οξυμένα.

Πέραν της γενικότερης υποστελέχωσης και των κτιριακών ελλείψεων, η φυλακή φιλοξενεί κρατούμενους και στερείται ιατρού, αφού ο ιατρός υπαίθρου που είχε επιλεγεί αρνήθηκε τη θέση. Κατά συνέπεια η υγειονομική υπηρεσία της φυλακής είναι στελεχωμένη μόνο από μια νοσηλεύτρια και για μία μόνο βάρδια, την πρωινή. Τα βράδια και τα σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανείς να προσφέρει υγειονομικές υπηρεσίες στους κρατούμενους.

Από τους 430 τρόφιμους της φυλακής πάνω από 100 είναι άποροι, δεν έχουν ρούχα και παπούτσια, ούτε στοιχειώδη είδη ατομικής υγιεινής.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”:

“Η εικόνα τους είναι αποκαρδιωτική και δεν ταιριάζει στην εικόνα ενός σύγχρονου κράτους δικαίου και πρόνοιας. Είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα ανθρωπισμού…

Τα παραπάνω δεν είναι απλώς σοβαρά, είναι κυριολεκτικά ζωτικά προβλήματα που δεν τιμούν ούτε τους θεσμούς της πολιτείας ούτε όσους υπηρετούν τους θεσμούς αυτούς.

Δέσμευσή μας είναι να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο για να επιλυθούν ή τουλάχιστον να αμβλυνθούν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι.”

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια