Εγκρίθηκαν (έπειτα από δύο χρόνια) οι εργασίες αποκατάστασης στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

Όπως είναι γνωστό, για σχεδόν δύο χρόνια η κύρια είσοδος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» δεν λειτουργεί εξαιτίας αποκόλλησης τμήματος του αετώματος, ενώ το θέμα έχει φτάσει μέχρι και τη Βουλή…

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/2 ότι εγκρίθηκαν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες, για την ανάγκη επαναλειτουργίας της κύριας εισόδου, έπειτα από την αποκόλληση τμήματος του αετώματος.

Προβλέπονται, επίσης, και άλλες εργασίες μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση του μωσαϊκού και η βαφή του κτιρίου. Ήδη από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και άρχισαν οι σωστικές εργασίες.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση συντήρησης των δύο μαρμάρινων προτομών που κοσμούν τον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Ναυπλίου, ύστερα από τη γνωμοδότηση του αρμόδιου Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Πελοποννήσου και την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού(Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων). Εντός των προσεχών εβδομάδων θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης των δύο προτομών.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια