Απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων για απαλλαγές οικονομικών βαρών σε πληγείσες επιχειρήσεις

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, έπειτα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής λήφθηκε απόφαση για την απαλλαγή πολλών οικονομικών βαρών σε πληγείσες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Α) η ένταξη του Δήμου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ https://dt.govapp.gr/ στην οποία κάθε πληττόμενη επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί απαλλαγή δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων για το διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού

Β) Η απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Γ) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171), από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαλλαγή θα διενεργείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ στην οποία θα ενταχθεί ο Δήμος ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτούνται ηλεκτρονικά τις παραπάνω απαλλαγές αλλά επίσης, μέσω του Τμήματος Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με αίτηση τους που θα συνοδεύεται:

ι) από αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης των επιχειρήσεων – εργοδοτών των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής ή πλήττονται σημαντικά βάση των ορισμένων από το Υπουργείο Οικονομικών Κ.Α.Δ. λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού

ιι) από αντίγραφο, για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19, των εκδιδόμενων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και των εξοφλητικών αποδείξεων αυτών με σκοπό η υπηρεσία μας να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επιστροφής των ποσών που θα έχουν καταβληθεί για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Τα ανωτέρω θα ισχύουν και για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στα μέτρα στήριξης με ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις.

1 σχόλιο

  1. Για αυτο τωρα θελετε και μπραβο ?.??? Το αυτονοητο πραξατε !!! Τι θελατε δηλαδη ?.?. Να ειναι κλειστα και να πληρωνουν ?.?? Ρε τι ωραιοι ειστε !,!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια