Αργολικό ντέρμπι χωρίς αρχές και κανόνες (γράφει ο Νίκος Κοντός)

Γράφει ο Νίκος Κοντός, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών

Τα παλιά χρόνια ένας αγώνας μεταξύ Παναργειακού και Παναυπλιακού στο η ποδόσφαιρο ήταν το γεγονός της εποχής. Με ιδιαίτερο φανατισμό από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους των δύο πόλεων, αλλά ήταν ένα ντέρμπι με κανόνες και αλληλοσεβασμό κυρίως από ανθρώπους που την άλλη μέρα παρά τις οπαδικές τους διαφορές θα ήταν φίλοι, συνεργάτες ή ακόμα και συγγενείς.

Τις τελευταίες μέρες εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων που έχουν προκύψει στην καθημερινότητά μας, ζούμε την απόλυτη παράνοια και μίσος μεταξύ Δημάρχων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων καθώς και των αντίστοιχων επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Κύριο θέμα την ρύπανση του Αργολικού Κόλπου από τα ακατέργαστα λήμματα των εργοστασίων μέσω του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο Βιολογικός καθαρισμός είναι κοινός για τους δύο δήμους, βρίσκεται μεταξύ Νέας Κιου και Ναυπλίου ανήκει σε επίπεδο διαχείρισης στον Δήμο Άργους Μυκηνών δηλαδή στην ΔΕΥΑΑΡΜ και συμμετέχει στην οικονομικό σκέλος των δαπανών η αντίστοιχη επιχείρηση του Δήμου Ναυπλίου ΔΕΥΑΝ.

Ο συγκεκριμένος Βιολογικός έχει κατασκευαστεί ως τριτοβάθμιος, δηλαδή μετά από την επεξεργασία των λυμάτων έπρεπε το νερό να επιστρέφει και να επαναχρησιμοποιείται.

Αντί σήμερα να συζητάμε για την αναβάθμιση της λειτουργίας του, εμείς έχουμε πάει χρόνια πίσω.

Τι συμβαίνει όμως εδώ και χρόνια;

1. Διοχετευει ρυπογόνα στοιχεία στην θάλασσα, ιδιαίτερα τους μήνες που λειτουργούν τα χυμοποιεία.

2. Η λυματολάσπη μεταφέρεται με φορτηγά στην χωματερή στην θέση Γκριμάρια παράνομα και χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

3. Η διαχείριση του βιολογικού έχει δοθεί σε ιδιώτη εργολάβο ενώ μπορούσε να στελεχωθεί με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Ναυπλίου.

4. Κατα γενική ομολογία ακόμα και των Ανθρώπων της Δημοτικής αρχής και της περιφέρειας ο βιολογικός εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί.

Οι δημότες πληρώνουν μέσω λογαριασμών νερού την χρήση βιολογικού καθαρισμού που όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά και να ρυπαίνει το περιβάλλον.

Το προσωποκεντρικό – δημαρχοκεντρικό σχήμα του Δημάρχου Δημήτρη Κάμποσου (μάλλον δεν πάει πίσω και ο όμορος δήμος) βρίσκεται σε παρακμή και δεν κατάφερε, πάρα το γεγονός ότι διοικεί τον Δήμο πάνω από δέκα πλέον χρόνια, να λύσει σημαντικά ζητήματα υποδομής μιας πόλης: Απορρίμματα, Ύδρευση, Βιολογικός.

Σε μια περιοχή που πίνουμε νερό από την ίδια πηγή, έχουμε κοινό βιολογικό, που έπρεπε να διαχειριζόμαστε μαζί τα σκουπίδια εμείς βάζουμε ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πόλεων. Και οι δύο δήμοι έχουν κοινά συμφέροντα και δεν μπορούν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά φτιάχνοντας φανταστικούς εχθρούς.

Τα συμφέροντα μας είναι κοινά και η συνεργασία ακόμα και οικονομικά είναι προς το συμφέρον των δημοτών.

Χρειάζονται συνεργασίες πάνω σε νέα βάση με άξονα την ανάπτυξη της πλούσιας και με μεγάλο ενδιαφέρον περιοχής μας.

Ας ελπίσουμε μετά το τέλος του αγώνα να βρεθούν όλοι αγκαλιασμένοι! Δεν πιστεύουμε στο τέλος να πλακώσουν το διαιτητή.

 

1 σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια Νίκο για το άρθρο σου, απόλυτα τεκμηριωμένο ,και με όμορφη δόση χιούμορ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τέτοιους συμβούλους χρειαζόμαστε στο Δήμο ,με άποψη με θέση και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση. Τα υπόλοιπα είναι για τούς μακεδονομάχους, μεγαλέξανδρους και γραφικούς πολεμοχαρείς !!!!!!!!!!
    Δίδαξε τους, την σημαία της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν την δείχνουμε στα σπίτια μας και στις κάμερες , την κουβαλάμε στην ψυχή και την καρδιά μας .

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια