Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου απαντά στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Άργους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου στην οποία αναφέρεται σε ανακοίνωση που είχε εκδόσει στις 11/2 το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους. Το Σωματείο του Ναυπλίου αναφέρεται σε «διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Η ανακοίνωσή του είναι η ακόλουθη:

Αγαπητοί συνάδελφοι του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Άργους, είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε στην από 11.02.2021 Ανακοίνωσή σας, διότι υπάρχει διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Η Ν.Μ Ναυπλίου και η Ν.Μ. Άργους είναι Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία με Κοινή Διοίκηση τα τελευταία εννιά χρόνια και με μηνιαίο εφημεριακό καθεστώς τουλάχιστον δεκατρείς και δεκαεπτά μέρες αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Ναυπλίου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μοναδικό γνώμονα την ασφαλέστερη και πληρέστερη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Αργολίδας, διεκδικούσαμε, διεκδικούμε και θα διεκδικούμε την ισότιμη και παράλληλη ανάπτυξη των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού μας.

Ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται οι τοπικιστικές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές διότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωσή σας:

Σωματείο Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους: Ζητάμε άμεσα ικανές, στοχευμένες προσλήψεις

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, με έκπληξη διαπιστώσαμε την πρόθεση της τελευταίας να στελεχώσει με 7 επιπλέον ιατρούς την Ν.Μ. Ναυπλίου και με μόλις 3 ιατρούς την Ν.Μ. Άργους.

Η Ν.Μ. Άργους βρίσκεται σε καθεστώς γενικής εφημερίας περίπου τις διπλάσιες ημέρες από την Ν.Μ. Ναυπλίου, ενώ στην πρώτη λειτουργούν νευραλγικές κλινικές όπως καρδιολογική μονάδα εμφραγμάτων, ουρολογική, ψυχιατρική και ορθοπεδική κλινική, μονάδα τεχνητού νεφρού και μονάδα αιμοδοσίας, τμήματα τα οποία δεν υφίστανται στην Ν.Μ. Ναυπλίου.

Με βάση τα παραπάνω, το σωματείο εργαζομένων της Ν.Μ. Άργους θεωρεί τουλάχιστον εμπαικτική και διοικητικά άστοχη την ενέργεια πρόσληψης μόλις 3 ιατρών, δεδομένης και της επιβαρυμένης κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας που διανύουμε και λόγω του μεγάλου μέρους συνταξιοδότησης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Ζητάμε άμεσα ικανές, στοχευμένες προσλήψεις σε οργανικές και μη θέσεις προκειμένου να έχουμε την ενδεδειγμένη και ασφαλή εφημέρευση της νοσηλευτικής μας μονάδας.

1 σχόλιο

  1. Η ανακοίνωση του σωματείου Αργους απευθύνεται στην διοίκηση του νοσοκομείου παραθέτοντας τις υπαρκτές ελλείψεις Που βλέπετε τον τοπικισμόΕσεις δεν έχετε ελλείψεις?Για αυτές να αγωνίζεστε και μην στρέφεστε κατα των συναδέλφων σας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια