Πουλάς: Να σταματήσει ο εμπαιγμός των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς την επιστολή της Ομάδας Παραγωγών «ΚΑΣΟΑ – ΔΑΝΑΟΣ» με την οποία ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

1. Έκτακτη έγκριση ποσοτήτων δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και

2. Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανό:

«Καταστροφή στα εσπεριδοειδή του Ν. Αργολίδας»

Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω επιστολή της Ομάδας Παραγωγών «ΚΑΣΟΑ – ΔΑΝΑΟΣ» στην οποία αναφέρουν ότι παρά τις ενέργειες και τις οχλήσεις μας δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος για το θέμα της καταστροφής των εσπεριδοειδών Αργολίδας εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

• Έκτακτη έγκριση ποσοτήτων δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και
• Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Σε διαφορετική περίπτωση η φετινή πρωτοφανής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Aκολουθεί το κείμενο της ΚΑΣΟΑ-ΔΑΝΑΟΣ προς τον Α. Πουλά:

“ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι παρά τις προσπάθειες και τις επαφές σας, για το θέμα της
καταστροφής των εσπεριδοειδών Αργολίδας, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ.

Οπως γνωρίζετε είχαμε θέσει δύο αιτήματα, δηλαδή:

1) Έκτακτη έγκριση ποσοτήτων δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και

2) Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Οσον αφορά το πρώτο αίτημα, έχει σχεδόν εκπνεύσει ο χρόνος και η τρέχουσα κακοκαιρία απομακρύνει το ενδεχόμενο υλοποίησής του.

Οσον αφορά το δεύτερο αίτημα, εάν πρόκειται να υπάρξει ενίσχυση, τότε θα θέλαμε μία ενημέρωση και μία συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον τρόπο εκτίμησης, το ύψος της ενίσχυσης, τον χρόνο καταβολής κ.λ.π. , διότι όσο περνά ο καιρός δεν θα υπάρχουν στο τέλος ούτε “μάρτυρες” πού να μπορούν να πιστοποιήσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Θα θέλαμε λοιπόν να επανέλθετε πρός τον Υπουργό, ζητώντας του να βγάλει μία επίσημη ανακοίνωση και με την σειρά σας να μας ενημερώσετε.

Ενημερώστε τον για ακόμη μία φορά ότι τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας αντιμετωπίζουν φέτος μια πρωτοφανή κατάσταση που με βεβαιότητα οδηγεί σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Με εκτίμηση,
Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΠΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια