Παρατηρήσεις του Κ. Καραμπή σχετικά με τον ετήσιο απολογισμό του ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμπής,

μέλος ΝΠΔΔ δημου Ναυπλιέων ΔΟΚΟΙΠΑΝ – τέως πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου

Ένας χρόνος ΔΟΚΟΙΠΑΝ, συμπέρασμα: Από Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και
Αλληλεγγύης Ναυπλιέων είναι ένας απλός Δημοτικός Οργανισμός χωρίς το ΚΟΙΠΑΝ.

Διάβασα με προσοχή, όλα αυτά τα οποία δημόσια ο πρόεδρος μας εξιστόρησε στον μονόπρακτο του, απολογισμό.

“Συμφωνώ”! με ενστάσεις, ενώ υποχρεούμαι τοποθέτησης-λόγω της ευχαριστίας μέρους και
όχι του συνόλου των μελών του ΔΣ, και αυτό; προκύπτει από τη χρήση της λέξης
“πλειονότητα”, την οποία θεωρώ αδόκιμη, αφήνοντας με αυτό το τρόπο, υπονοούμενα.
Εν αρχή,

Στο 1,2 & 3 για τις αναφερόμενες εγγραφές στις προσχολικες δομές, έσοδα & ΕΣΠΑ, δεν
υπήρξε κάποιου είδους καινοτομία.

Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα πάντα με την ΕΕΤΑΑ ΑΕ ανήλθε στα 270 εκατ. € την περίοδο 2019-2020. 234 εκατ. € ήταν το ποσό της αμέσως προηγούμενης χρονιάς. Αποτέλεσμα αυτού; Υπέβαλαν αίτηση 167000 μητέρες για 229600 παιδιά, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά είχαν υποβληθεί 131418 αιτήσεις για 172197 παιδιά- υπήρξε δηλαδή μιά αύξηση της τάξεως του 25% περίπου των αιτήσεων, άρα, και αύξηση των δικαιούχων. Όλο αυτό, ερμηνεύεται ότι εκτός από παραπάνω αιτήματα, υπάρχουν και επιπλέον δικαιούχοι-είναι συγκυριακη λοιπόν η “επιτυχία”, στην οποία πήραμε απλά μέρος στην ανοιχτή σε όλους πρόσκληση, ήταν άλλωστε υποχρέωση μας.

5. Πρόσληψη παιδιάτρου. Με την υπ αριθ. 11072/18-02-2020 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ, έγινε ο προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, καθώς επίσης και από 30720/20-02-2020 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Το μόνο που κάναμε, ήταν να αναλάβουμε επιτέλους, τις ευθύνες μας.

6. Από τη μια, βλέπουμε ότι ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ μερίμνησε για τη σύννομη λειτουργία του συλλόγου γονέων και από την άλλη, σύλλογος κάνει αιτήματα-έπειτα τα οποία παρουσιάζει δημόσια, ανησυχεί, και ουδείς μπαίνει στον κόπο να απαντήσει ή έστω να ενημερώσει το ΔΣ προκειμένου ως όργανο, να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα.

9. Η Δημιουργία νέων δομών, δεν είναι προϊόν υπέρβασης, ούτε δείχνει σε κανένα σημείο προτεραιότητα, τουναντίον μάλιστα. Αυτό το οποίο έγινε, ητο να υποβάλλουμε 19/12/2019
αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ανοιχτή 2η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ ΑΕ με αριθ.
πρωτ. 12181/05-11-2019 και να δεχτούμε ομόφωνα χωρίς αντιρρήσεις, ως μέλη του ΔΣ, η νέα δομή να γίνει στο Παναριτη, τη γενέτειρα πατρίδα του Προέδρου, η οποία ήταν και η
μοναδική πρόταση ή οποία υπήρχε.

Όσο για τη γενικόλογη τοποθέτηση, ότι ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ στάθηκε αρωγός στις επιπτώσεις του κορονοϊού, να αναφέρω ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει, τουναντίον, κάθε πρόταση, και αναφέρω αυτές τις οποίες επίσημα και σε χρόνους πρόληψης έκανα, πήγαν στον κάλαθο, υπήρξε όμως υιοθέτηση όπως και σε άλλες προτάσεις.

Όσο για την εύφημο μνεία την οποία απέσπασε το Διοικητικό γραφείο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ από το ΥΠΕΣ σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη, από μία πλευρά. Όμως, όταν μας ανακοινώθηκε αυτή η εξέλιξη, αναφέρθηκε ως απάντηση, επί τη ευκαιρία, σε θέμα το οποίο είχα καταθέσει για τον άστεγο της αρβανιτιας-ειπώθηκε μεταξύ άλλων, ότι μόνο οι 2 από τους 82 συνολικά υπαλλήλων εργάζονται, η οποία ως τοποθέτηση, ακυρώνει κάθε εύφημο μνεία, λόγω  επιπέδου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υπάρχουν δικαστικά ζητήματα υπαλλήλων οι οποίοι
έχουν αιτηθεί δικαιώματα, έχουν δικαιωθεί και τραβούν Γολγοθά.

Συμπερασματικά, διακρίνω ένταση η οποία θα πρέπει να αποκατασταθεί. Εμείς, ως μέλη, δεν έχουμε δικαίωμα να μπαίνουμε απέναντι από τα εργατικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος τέλος ευχαρίστησε μέρος του ΔΣ για τις υπηρεσίες τους, αφού πρώτα έκανε χρήση της λέξης πλειονότητα. Δεν με απασχολούν οι ευχαριστίες, επειδή όμως ενδέχεται να φωτογραφίζει άτομα με αυτό τον αποκλεισμό λχ εμένα, ο οποίος εκπροσωπώ την μειοψηφία, υπονοώντας ότι κάνω αντιπολίτευση- υποχρεούμαι και πρέπει να δηλώσω ότι στήριξα και εξακολουθώ να στηρίζω απολύτως το ΔΣ, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του. Ειδικά τον πρόεδρο; τον στήριξα περισσότερο και από τον ίδιο τον εαυτό του-και αυτό; όταν ζήτησε την αύξηση της συνδρομής κατά 5 ευρώ σε κάθε μέλος, όχι μόνο δεν βρήκα ευκαιρία για αντιπολίτευση, τουναντίον! Ακόμα και όταν ανακάλεσε την απόφαση μετά τις πιέσεις ή από πολιτικές σκοπιμότητες, ο μόνος! που στάθηκε σταθερά στην αρχική πρόταση του Προέδρου; ήμουν μόνο εγώ! ουδείς άλλος, ούτε ο εαυτός του.

Εν κατακλείδι, Απολογιστικά ως μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ, Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.

Ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ ουσιαστικά είναι, αλλά κατ ουσίαν δεν είναι, θα μπορούσε όμως να είναι το πιο πολύτιμο ΝΠ του Δήμου Ναυπλιέων-ειδικά τις εποχές των μνημονιων & σήμερα τις μέρες του κορονοϊού και γενικά των επιπτώσεων των, αντί αυτού όμως; έχει αναλωθεί αναφέροντας ποσά τα οποία έχει κάνει σημαία, ξεχνώντας ότι κυρίως το αντικείμενο εργασίας μας είναι η στήριξη της κοινωνίας γενικότερα και όχι μόνο οι δομές, ή η αποκλειστική επένδυση μέσω ΕΣΠΑ. Για το οποίο ΕΣΠΑ; ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος, για τη διάρκεια του ή την μελλοντική ύπαρξη του. Η επένδυση μας, αποκλειστικά εκεί; μπορεί να φέρει τις δομές και το προσωπικό από τα ουράνια, εν μια νυκτί στα τάρταρα.

Ο πρόεδρος μηδένισε, και αυτό παραδόξως, κάθε προηγούμενη διοίκηση-ήταν τέτοιος ο μηδενιστικός λόγος; που στο άκουσμα του από κάποιον αδαη, θα πίστευε ότι η προηγούμενη διοίκηση ήταν πολιτικών “αντιπάλων”, όμως ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ και ο δήμος Ναυπλιέων γενικότερα, διοικούνται από αρχής ίδρυσης του οργάνου, τη τελευταία δηλαδή 10ετια από τα ίδια άτομα και από τις ίδιες λογικές, μια σκυταλοδρομια-εδω δε, αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή μετά το 2013 άλλαξε προς το χειρότερο στάση απέναντι στη κοινωνία-σε εποχή μάλιστα η οποία ήταν, το μέσο των μνημονιων χρονικά και αυτό αποδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο. Με το ΦΕΚ 650 Β 21 Μαρτίου 2013 και την απόφαση 32/2013 τροποποιήθηκε η ιδρυτική απόφαση 58/2011, 874/17−5−2011 ΦΕΚ Β΄με την οποία εξέλιξη, η επιχορήγηση από το αρχικό ποσό 1600000€, έπεσε στα 1200000 και δεν έμειναν μόνο εκεί.., κατάργησαν και την προβλεπόμενη ετήσια επαύξηση κατά 100000€ η οποία προβλεπόταν από τη σύστασης του ΝΠ με την 58/2011 απόφαση.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική παραδοχή δια στόματος προέδρου, αν μη τι άλλο, δείχνει περίτρανα ότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες και εργαλεία ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια. Τα έργα τα οποία ανέφερε, ήταν απλά προτάσεις των υπουργείων τα οποία αποστέλλονται σε ΔΗΜΟΥΣ, ΝΠ κ.α. δικαιούχους ώστε με τη σειρά τους, να λάβουν ή όχι συμμετοχή. Τίποτα από αυτά τα οποία αναφέρθηκαν, δεν είναι προϊόντα καινοτομίας ή πρωτοβουλίας.

Ως μέλος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ αιτήθηκα συγκεκριμένα πράγματα και άλλαξαν αρκετές
διαδικασίες. Μερικά από αυτά.

1. Στις πρώτες συνεδριάσεις, διαπίστωσα ότι οι εισηγήσεις των θεμάτων παρουσιάζονταν κατά την ώρα της συνεδρίασης οπότε δεν μπορούσε να γίνει προετοιμασία. Προσωπικά δεν μπορούσα να δεχτώ τη μη γνώση των θεμάτων και να γίνω μέρος ενός αυτοματοποιημενου συνόλου. Με την από 13/10/2019 αίτηση μου, ζήτησα την πάγια έγγραφη ενημέρωση μου, και από τότε οι εισηγήσεις αποστέλλονται μαζί με τη πρόσκληση συνεδρίασης ή σε εύλογο χρονικό διάστημα, κατά τη κείμενη νομοθεσία.

2. Είναι πλέον γνωστό ότι Μέλη του και των ΔΣ έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν προτάσεις. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΔΣ έχει δημοκρατική λειτουργία, δέχεται το διάλογο και προωθεί τα αιτήματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνει κάτι μη προβλεπόμενο. Κανονικά οι προτάσεις πάνε στα μέλη ώστε να δεχτούν τη συζήτηση από πλευράς μου χτίζοντας συμμαχίες, από τον προεδρεύων κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, δια της περιφοράς ή απλά δέχεται τη συζήτηση όπως έχει δικαίωμα και αυτό πράττει. Εγώ όπως και να έχει, δεν χτίζω συμμαχίες και δεν επιδιώκω τη ταραχή του οργάνου-θεωρώ ανεπίτρεπτο να κάνω ότι μου έκαναν επί προεδρίας μου, οπότε λόγω εμπειριών, προστατευω το θεσμό αλλά και το πρόσωπο.

3. Ένα από τα πρώτα θέματα τα οποία ασχολήθηκα, ητο η διάσωση του γηροκομείου Μαρία Ραδου. Το αίτημα συνεδρίασης περιελάμβανε και την εισήγηση η οποία εστάλη και στον τοπικό τύπο με τίτλο <<Γηροκομείο Ναυπλίου: Ώρα μηδέν ή καιρός για πρωτοβουλίες;>> το θέμα ήρθε σε συζήτηση στο ΔΣ, με πολλές προφασεις απέφυγαν να καταγράψουν έστω τη συζήτηση, η οποία έγινε. Η δημοσιότητα όμως αυτή από το έγγραφο αλληλεπίδρασης έφερε για 1η φορά στο Δήμο Ναυπλιέων άλλες λογικές, και άνοιξε τη συζήτηση για πρωτοβουλίες από τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ και τη σύσταση ενός δημοτικού γηροκομείου & τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΟΚΟΙΠΑΝ & Μαρίας Ραδου. Μια Προγραμματική σύμβαση; για την οποία ουδείς ξέρει γιατί δεν προχώρησε. Όταν είδα το σχέδιο, ομολογουμένως δήλωσα ότι ψηφίζω με βαριά καρδιά ναι, αλλά δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από τον όποιο έλεγχο, και αυτό; διότι, ο πιστωτής ΔΟΚΟΙΠΑΝ, παραδόξως είχε λιγότερα μέλη από τον οφελουμενο πχ σαν να πάω εγώ σε τράπεζα για δανεισμό και να ορίσω εγώ τους όρους αποπληρωμής & αποχώρησης.

4. Ασχολήθηκα με τον άστεγο τη αρβανιτιας. Το θέμα συζητήθηκε, προέκυψε ότι το άτομο αυτό δεν θέλει βοήθεια, ότι σιτιζεται από επαγγελματίες έγινε αναφορά ατόμων, ότι πρέπει να γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει αφού δεν υπήρχε διάθεση είπα να αναλάβω εγώ το βάρος των ενεργειών κλπ

5. Ασχολήθηκα σε χρόνους πρόληψης, με αιτήματα πρόληψης του κορονοϊού καταθέτοντας προτάσεις, αναφέρω κάποιες από αυτές: στις 09/03/2020 όταν κυβέρνηση και επιστήμονες ήταν κατά της χρήσης μάσκας κατέθεσα 3 προτάσεις για συζήτηση Θέμα 1ο: Περί προμήθειας απολυμαντικων, χειρουργικών μασκών και γαντιών μίας χρήσης. Θέμα 2ο: Περί προμήθευσης των μελών μας σε τιμή κόστους σε χειρουργικές μάσκες, απολυμαντικα, γάντια μιας χρήσης. Θέμα 3ο: Περί χορήγησης και τοποθέτησης απολυμαντικων και μασκών στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία σε όλο το δήμο Ναυπλιέων.

Τη 31/10/2020 κατέθεσα αίτηση με τη παρακάτω θεματολογία:

Θέμα 1ο: Περί εξασφάλισης επαρκούς αριθμού rabbit test ή άλλου σχετικού συστήματος έλεγχου, προκειμένου να ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι εργάζονται, ως εργάτες γης. 2ο: Περί ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να διενεργούν συχνές εξετάσεις στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, οι οποίοι εργάζονται ως εργάτες γης. 3ο: Περί εξασφάλισης, κοινοτικών κονδυλίων δια την αγορά υγειονομικού υλικού, το οποίο θα διαμοιραστεί δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού-απευθείας ή μέσω των εργοδοτών τους εργοστασίων, προκειμένου να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. 4ο: Τα κοινοτικά καταστήματα των κοινοτήτων, να αποτελούν σημεία ενημέρωσης, στέγασης υπηρεσιών υγείας κ.α. προκειμένου, να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στους πολίτες, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή. 5ο: Σύσταση πρωτοκόλλου αντιμετώπισης του κορονοιου, σε περίπτωση διασποράς από τους εργάτες γης (περίθαλψη, ορισμός σημείου στέγασης για την περίπτωση εφαρμογής καραντίνας, απολύμανση κλπ).

Στις 31/12/2020 κατέθεσα πρόταση με τη παρακάτω θεματολογία 1. Περί επανάληψης των τεστ εντός μιας εβδομάδας- στις κοινότητες Αγίας τριάδας &Ανυφίου. 2. Να γίνει ιχνηλάτηση των ατόμων τα οποία βρέθηκαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου Ανυφίου, και ειδικά οι 24 οι οποίοι φέρονται να έλαβαν κοινωνία, τις μέρες των Χριστουγέννων διότι προέχει η ασφάλεια τους. 3. Να υπάρξει ενημέρωση μείωσης της κινητικότητας των κατοίκων έως ότου αποσαφηνίσει, ότι δεν συντρέχει κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοιου. 4. Τη διάθεση υγειονομικου υλικού και απολύμανση στις κοινότητες Αγίας τριάδας & Ανυφίου. 5. Η βοήθεια στο σπίτι να ερευνήσει η να στηρίξει ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν βοηθείας μοναχικούς κλπ την 12/01/2021 κατέθεσα πρόταση με τη παρακάτω θεματολογία Θέμα 1ο: Περί χορήγησης θερμομέτρων μετώπου, στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή σε όποιο οάλλο όχημα ΔΧ-ΙΧ μεταφέρουν μαζικά μαθητές επ αμοιβή, στις σχολικές δομές, στα όρια του Δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου οι συνοδοί, να διενεργουν τον απαραίτητο έλεγχο θερμοκρασίας. Θέμα 2ο: Κάθε όχημα, το οποίο μεταφέρει, λόγω αντικειμένου, μαζικά μαθητές, να διενεργεί την απαραίτητη θερμομέτρηση.

6. Αιτήθηκα τη στήριξη των εσπεριδοκαλλιεργητών με την 22/01/2021 αίτηση με θέμα Περί πρότασης, της κοινωνικής στήριξης, με αποδέκτες: όλοι όσοι αναφέρονται στο σκεπτικό υπ αριθμ. 2, τις δομές του ΝΠ & γενικά των ΝΠ ιδίων με τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ, και των εσπεριδοκαλλιεργητών-αγροτών, με πρόταση εφαρμογής σχεδίου δράσης-στήριξης, σύμφωνα με τις παρακάτω ενέργειες: α. αίτημα-πρόταση, έναρξης & συμμετοχής προγράμματος κοινωνικής απόσυρσης των προϊόντων των εσπεριδοειδών κ.α. αγροτικών προϊόντων προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
β. Πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος προς τα ΝΠ του ίδιου αντικειμένου, σε όμορους ή της γενικής επικράτειας δήμους της χώρας, ώστε να παραλάβουν ή να αιτηθουν προϊόντα κοινωνικής απόσυρσης, για τους πολίτες τους ή τη συμμετοχή και των εκεί καλλιεργητών, στο αναφερόμενο πρόγραμμα κοινωνικής απόσυρσης, ώστε συμμετοχικά, να ωφεληθούν οι κοινωνίες.

Ο παραπάνω απολογισμός, είναι ο δεύτερος κατά σειρά ο οποίος γίνεται από τη μειοψηφία.

Ο πρώτος κατατέθηκε με την αρνητική και αιτιολογημενη ψήφο μου στο θέμα προϋπολογισμός τον οποίο συνημμένα με τη δημοσίευση αποστέλλω.

Το παραπάνω κείμενο δεν επιδιώκει κάποιο είδους μομφής κατά του Προέδρου ο οποίος θεωρώ ότι αποτελεί από τα αξιόλογα αν όχι το πιο αξιόλογο μέλος της διοικούσας αρχής-οπότε, έχει ψήφο εμπιστοσύνης. Όμως, το όργανο πρέπει να εξελιχθεί, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο συμμετοχικά και μακριά από κάθε στείρα λογική. Από πλευράς μειοψηφίας, υπάρχει η εμπειρική λογική ότι το σύστημα μπορεί να ξεγυμνωθει ή να εξελιχθεί μόνο με τις θετικές ψήφους, η άρνηση κάνει μόνο μικροπολιτικη. Από πλευράς μου, το όχι, είναι κυρίως επί των διαδικασιών, διότι έτσι υπάρχει η υποχρέωση να αποτυπωθεί αυτολεξεί η τοποθέτηση των μελών, αν και δεν απαγορεύεται η καταγραφή όλων των τοποθετήσεων θετικών ή αρνητικών.

Επιμένω, η κοινωνία, οι σύλλογοι και οι κοινότητες θα πρέπει να συμμετέχουν και να
αιτούνται πράγματα από το ίδιο το όργανο, ως σήμερα ούτε ένα αίτημα δεν έχει κατατεθεί.

Σημείωση:
1. Τα αιτήματα για τον κορονοϊό, τα εσπεριδοειδή και τα ειδικά αποστέλλονται επίσης
στον δήμαρχο Ναυπλιέων και στους αρμόδιους Υπουργούς.

Μέλος ΝΠΔΔ δημου Ναυπλιέων ΔΟΚΟΙΠΑΝ-τέως πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου.

Κωνσταντίνος Π Καραμπής
Πληροφορίες: τηλ. 6977313030 email: [email protected]

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 18η/22-12-2020)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Α. Πουλάς στη Βουλή: Μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των εσπεριδοειδών της Αργολίδας…

Τα μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των εσπεριδοειδών της Αργολίδας λόγω μείωσης των εξαγωγών και παράλληληςαύξησης των εισαγωγών από την Αίγυπτο έφερε στη Βουλή ο...

Έγραψαν συνθήματα στα Δικαστήρια και τα γραφεία της ΝΔ στο Ναύπλιο

Συνθήματα στα Δικαστήρια και τα γραφεία της ΝΔ στο Ναύπλιο Αναγραφή συνθημάτων με σπρέι κόκκινου και μαύρου χρώματος έκαναν τη νύχτα της Πέμπτης 28/3 άγνωστοι...

Ναύπλιο: Έπιασαν ανήλικους που έκλεψαν ανήλικο – Συνέλαβαν και τους γονείς

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28/3 στο Ναύπλιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του...

Α. Πουλάς στη Βουλή: Μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των εσπεριδοειδών της Αργολίδας…

Τα μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των εσπεριδοειδών της Αργολίδας λόγω μείωσης των εξαγωγών και παράλληληςαύξησης των εισαγωγών από την Αίγυπτο έφερε στη Βουλή ο...

Έγραψαν συνθήματα στα Δικαστήρια και τα γραφεία της ΝΔ στο Ναύπλιο

Συνθήματα στα Δικαστήρια και τα γραφεία της ΝΔ στο Ναύπλιο Αναγραφή συνθημάτων με σπρέι κόκκινου και μαύρου χρώματος έκαναν τη νύχτα της Πέμπτης 28/3 άγνωστοι...

Ναύπλιο: Έπιασαν ανήλικους που έκλεψαν ανήλικο – Συνέλαβαν και τους γονείς

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28/3 στο Ναύπλιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του...

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ισοσκελιστεί και να καταρτιστεί ο Προύπολογισμός του...

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ισοσκελιστεί και να καταρτιστεί ο Προύπολογισμός του...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας Με ισόβια...

Γ. Γαβρήλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 900 ευρώ

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, βουλευτή Αργολίδας-τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής...

Α. Πουλάς στη Βουλή: Μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των εσπεριδοειδών της Αργολίδας…

Τα μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των εσπεριδοειδών της Αργολίδας...

Έγραψαν συνθήματα στα Δικαστήρια και τα γραφεία της ΝΔ στο Ναύπλιο

Συνθήματα στα Δικαστήρια και τα γραφεία της ΝΔ στο...

Ζητείται άτομο για θέση βοηθού κουζίνας σε ξενοδοχείο στο Τολό

Ζητείται άτομο για θέση βοηθού κουζίνας σε ξενοδοχείο στο...

Ναύπλιο: Έπιασαν ανήλικους που έκλεψαν ανήλικο – Συνέλαβαν και τους γονείς

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28/3 στο Ναύπλιο από...

29 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

29 Μαρτίου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Παύλος Μελάς, Κώστας Βίρβος,...