Τεχνική σύσκεψη με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στις 10/02/2021 η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την πράξη «Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αλιευτικό Τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», διοργάνωσαν διαδικτυακή τεχνική σύσκεψη με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΠεριφερειάρχηςΠελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος καθώς και πρόεδροι- μέλη των αλιευτικώνσυλλόγων:

  • ΠΕ Αρκαδίας-Αλιευτικός ΣύλλογοςΤυρού
  • ΠΕ Κορινθίας-Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης “Ο Άγιος Σώστης”
  • ΠΕ Λακωνίας-Αλιευτικός Σύλλογος Γυθείου “Ο Λακωνικός κόλπος”, Αλιευτικός Σύλλογος Μονεμβάσιας – Νεάπολης
  • ΠΕ Μεσσηνίας-Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας

Την επιμέλεια της παρουσίασης του θέματος του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα είχε ο κ. Γεώργιος Λουρδής, συνεργάτης της Fishing Trips, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντεςείχαν την ευκαιρίανα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα θα οργανώσουν το επόμενο διάστημα, δεδομένων και των συνθηκών, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησηςκαι παρότρυνσης των αλιέωνγια την ενασχόλησή τους με τον αλιευτικό τουρισμό και την ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις έκδοσης νόμιμης άδειας αλιευτικού τουρισμού καθώς  και τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια