178.000€ και όχι 76.000€ το έλλειμμα στις σχολικές επιτροπές Επιδαύρου επί δημαρχίας Γκάτζιου

Οι ορκωτοί λογιστές που ανέλαβαν την διερεύνηση του ελλείμματος τις χρήσεις 2011-2016 στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Επιδαύρου, τελικά κατέγραωαν έλλειμμα υπερδιπλάσιο από το αρχικό, το οποίο φτάνει τις 178.000€. 

Δηλαδή 2,5 φορές επάνω από τον αρχικό “πρόχειρο έλεγχο” που ανέφερε έλλειμμα 76.000€.

Στις σχολικές επιτροπές είχε διαπιστωθεί έλλειμμα από την τότε δημοτική αρχή Γκάτζιου, κατόπιν επίπονης και επίμονης προσπάθειας του συνδυασμού του Τ. Χρόνη, που ήταν στην αντιπολίτευση.

Όπως αναφέρει η σημερινή δημοτική αρχή:

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο ιστορικό των ενεργειών μας για να πείσουμε τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο που μας έλεγε ψεύτες και συκοφάντες, ώστε τελικά μετά από 10 ολόκληρους μήνες να αποδεχθεί αυτά που του λέγαμε ήταν πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν τον Οκτώβριο του 2016 το παραδέχθηκε προχώρησε σε διάφορες χαλαρές ενέργειες για να φτάσουμε τον Σεπτέμβρη του 2019, όταν αναλάβαμε να διαπιστώσουμε ότι δεν υπήρχε δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση και άκουσον άκουσον,  πηγαίναμε στο δικαστήριο με έναν “πρόχειρο έλεγχο ” που είχε διενεργήσει ο ίδιος και μιλούσε για έλλειμμα 76.000€.

Αμέσως παραγγείλαμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και το αποτέλεσμα είναι ότι βρέθηκε έλλειμμα 178.000€! Δηλαδή 2,5 φορές επάνω από τον ‘’πρόχειρο έλεγχο’’.

Δήλωση του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη

«Δυστυχώς το ποινικό μέρος μπήκε στο αρχείο, καθώς το ποσό του ‘’πρόχειρου ελέγχου’’ του ελλείμματος ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα. Εάν είχαν πάει σε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές από το 2016, τότε θα είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα και φυσικά δεν θα είχαν παραγραφεί τα αδικήματα! Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για το συγκεκριμένο θέμα!

Θεωρούμε το ποινικό μέρος κεφαλαιώδους σημασίας γιατί θα αποδείκνυε τους πραγματικούς ενόχους και δεν τσουβάλιαζε όλα τα μέλη των σχολικών  επιτροπών! Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση ανάμεσα στα μέλη των επιτροπών και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους της , διάλεξε τους δεύτερους!

Εμείς από εδώ και πέρα λέμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τα μέλη των σχολικών επιτροπών που δεν έφταιγαν και κάποιοι τα άφησαν να παλέψουν μόνα τους απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς!

Θα κοινοποιήσουμε το πόρισμα στις σχολικές επιτροπές, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου Αργολίδας αλλά και την ενιαία αρχή διαφάνειας και θα ζητήσουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους, με βάση το πόρισμα αυτό!

Φυσικά θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το ποινικό κομμάτι για να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί ένοχοι και είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας ότι όποιος ξανασκεφτεί να βάλει το δάχτυλο στο μέλι, θα μείνει χωρίς χέρι!»

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια