Περιφέρεια: 1.300.000€ για αντικατάσταση αγωγού λυμάτων στον Βιολογικό Άργους-Ναυπλίου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειασκής Ενότητας Αργολίδας, προγραμματική σύμβαση 1.300.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας, των ΔΕΥΑ Ναυπλίου και Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου για τον Βιολογικό Καθαρισμό Αργους – Ναυπλίου και συγκεκριμένα την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή εκ μέρους του της σύμβασης, “δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας να χρηματοδοτεί εκσυγχρονισμό Βιολογικών Καθαρισμών, ωστόσο η κατάσταση που εδώ και πολλά χρόνια έχει διαμορφωθεί και η οποία δεν περιποιεί τιμή για μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας -και της χώρας μας γενικότερα-, οδηγούν την Περιφέρεια να αναλάβει τη σχετική δαπάνη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη συγκεκριμένη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Είναι βέβαιο ότι αν το θέμα αυτό είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα, δεν θα είχαμε φθάσει στο σημερινό απαράδεκτο επίπεδο, συνέπεια του οποίου αποτελούν τα σοβαρά προβλήματα στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια