Φοιτητικοί Σύλλογοι Ναυπλίου: Το πανεπιστήμιό μας τελεί υπό κατάληψη από την κυβέρνηση

Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το πανεπιστήμιο μας τελεί υπό κατάληψη από την κυβέρνηση

Μπήκαμε στη σχολή μας, τον φυσικό χώρο της ιδιότητας μας, μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας. Δίχως γιατί και πώς. Αυτό πλέον εύκολα το απαντά κανείς στις μέρες μας βλέποντας τις βαθιά αντισυνταγματικές κινήσεις της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη για την Παιδεία, είναι και η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης  Μητσοτάκη  απέναντι στον λαό εν μέσω της πανδημίας, την οποία διαχειρίζονται  λαμβάνοντας εγκληματικές αποφάσεις.

Με πίστη στις αξίες της ελευθερίας και αντιλαμβανόμενοι τα κοινά αισθήματα αγανάκτησης και καταπίεσης και επωμιζόμενοι την ευθύνη της δημιουργίας ενός Κέντρου Αγώνα στο κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου καλούμε:

• Tην τοπική κοινωνία (εργαζόμενους-ες,  μαθητές-τριες, εκπαιδευτικούς) να συμμετάσχει στην συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (8/2/2021) στον προαύλιο χώρο της σχολής στις 12:00 το μεσημέρι με σκοπό την συνδιαμόρφωση και την υλοποίηση δράσεων τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις.

• Τους Φοιτητικούς Συλλόγους όλης της χώρας, να προβούν σε αντίστοιχες δραστικές κινητοποιήσεις με σκοπό την πλαισίωση ενός ευρύτερου εξεγερσιακού φοιτητικού κινήματος.

• Εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να συνδράμουν στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φ.Σ. Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

E-mail επικοινωνίας: kalwn­­_texnwn­[email protected]

10 σχόλια

 1. Κατά τα άλλα απαγόρευση μετακινήσεων και αποφυγή συναθροίσεων. Εμείς δεν μπορούμε να κατέβουμε στα πάτρια εδάφη, αλλά κάποιοι μπορούν να διαδηλώνουν, ακόμα και με «αποστάσεις». Αυτό είναι ισονομία, σωστά; Ή εκεί δεν κολλάει; Επιπολαιότητες και μια ζωή οι ίδιες άθλιες δικαιολογίες. Μας ενοχλεί και είναι ποινικώς κολάσιμο να πάμε στους τόπους λατρείας. Να διαδηλώνουμε όμως μπορούμε. Μα και τα δυο δεν είναι συνταγματικά δικαιώματα του κάθε Έλληνα πολίτη; Αλλά να μη θίξουμε την αριστερά.
  Αλήθεια για διαδήλωση ποιο μήνυμα στέλνω;

  6
  7
   • Ατιμούλη μου, εσύ μάλλον είσαι το φασιστόμουτρο. Πρέπει να διαβάζεις με προσοχή τι γράφεται και να μην είσαι δογματικός. Ανέφερα εγώ πουθενά κατί περί χριστιανισμού; Ή μήπως στην Ελλάδα διαμένουν μόνο χριστιανοί; ‘Εγραψα για τόπους λατρείας. Οπότε καλύτερα να προσέχεις και να μη φωτογραφίζεσαι καλέ μου άνθρωπε. Και για να σε προλάβω, έχω παρακολουθήσει και λειτουργία σε ορθόδοξο ναό, και σε καθολικό, αλλά και σε συναγωγή. Σου κάνω λοιπόν για φασιστόμουτρο; ‘Η θα με αποκαλέσεις τώρα σιωνιστή;
    Πάντως να’σαι καλά, με έκανες και γέλασα με το σχόλιό σου.
    Εσύ λοιπόν που είσαι τόσο καλός άνθρωπος, μάθε να σέβεσαι τη δημόσια υγεία, την υγεία του διπλανού σου. Μάθε να σέβεσαι και να ακούς τις αποφάσεις των ιατρών και κάτσε σπιτάκι σου, μπας και καταφέρουμε να βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα.

    3
    3
  • Αν ,αγαπητέ μου άνθρωπε, η ίδια η κυβέρνηση δε σέβεται τη δημόσια υγεία, δε μπορείς να απαιτείς από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Όταν η κυβέρνηση εκμεταλεύεται το γεγονός του εγκλεισμού και περνάει νόμους χωρίς συζήτηση με τις κοινωνικές ομάδες που σχετίζονται , όταν η κυβέρνηση αντί για ενίσχυση της παιδείας και της υγείας επιλέγει να ενισχύσει την αστυνομία και τα ΜΜΕ , όταν δεν τηρούνται πρώτιστα τα μέτρα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πως απαιτείς από τον κόσμο να μην αντιδρά; Όσον αφορα τους χώρους λατρείας , ασφαλώς γλιφοντας το ιδιο κουταλάκι με εκατο ανθρωπους εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να κολλήσεις σε σχέση με το αν κρατάς απόσταση. Και τελικά η υπεράσπιση της ίσης μεταχείρισης , της ισονομίας όπως λες και του δικαιωματος σου να αντιδράς δεν έχει να κάνει με την αριστερά ή την δεξιά , έχει να κάνει με το σεβασμό σου ως άνθρωπο. Ασφαλώς σεβόμαστε την δημόσια υγεία. Αλλά πρέπει να σεβόμαστε και να επιζητούμε και την ελευθερία.

   1
   1
   • Επιτέλους και ένας άνθρωπος άξιος να συνομιλήσω, και όχι δεν το λέω ειρωνικά.
    Πράγματι τα πιο πολλά δικαιώματα έχουν κερδηθεί με αγώνες. Συμφωνώ. Όπως επίσης πρέπει και εσυ, κατά τη γνώμη μου πάντα, να συμφωνήσεις ότι τους αγώνες ως επί το πλείστον τους κάνει η αριστερά. Ορμώμενος λοιπόν από αυτό, από το ύφος της ανακοίνωσης αλλά και από τους συν-υπογράφοντές της, θεώρησα ότι αυτή που θα βγει στους δρόμους εν μέσω πανδημίας, είναι η αριστερά.
    Όντως, δεν έχουμε το καλύτερο σύστημα υγείας. Όμως μπορούμε να κάνουμε λίγο υπομονή και να μείνουμε σπίτια μας. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παγώσουν νομοσχέδια. Σε παραπέμπω σε σημερινό άρθρο του newsbomb.gr περί της συν επιμέλειας των παιδιών, το οποίο «πάγωσε». Υπάρχουν τρόποι. Σίγουρα τρόπος δεν είναι το χάος που επικράτησε σήμερα στο Σύνταγμα και για να φτάσω στο προγραμματισμένο ραντεβού μου, έφαγα τρελή κίνηση.
    Το λάθος του εκάστοτε ανθρώπου, δε διορθώνεται με ένα άλλο λάθος. Δηλαδή το λάθος στην Ικαρία, δε διορθώνεται με το λάθος της διαδήλωσης. Ούτε επίσης το ένα δικαιολογεί το άλλο.
    Σχετικά με την εκκλησία και το κουταλάκι. Εγώ είμαι υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας. Γιατί το αναφέρω αυτό; Για να εξηγήσω τα πιστεύω μου. Άλλο είναι το θέμα όμως, ότι κολλάει παντού ο ιός. Και στο δρόμο, και στους ναούς και γενικά όπου υπάρχει κόσμος πολύς. Απλά τα πράγματα.
    Και τα περί των χρημάτων και τους αστυνομικούς. Ας φροντίζαμε όλοι μας να ήμασταν σοβαροί, να μη χρειαζόμασταν από έναν αστυνομικό ο καθένας για να τσεκάρει το εάν τηρούμε τα μέτρα.

    3
    1
    • Θα συμφωνήσω, στο γεγονός ότι πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να δείξει υπευθυνότητα. Αλλά ο άνθρωπος που κάνει λάθος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Ένας πρωθυπουργός που έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, με τις όποιες συνέπειες. Οφείλει, λοιπόν , να είναι συνεπής τουλάχιστον στα μέτρα που ο ίδιος επιβάλλει. Κι ο κόσμος ασφαλώς και έχει κάνει υπομονή.Κι ασφαλώς η πλειοψηφία έχει τηρήσει τα μέτρα (πάντα υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν υπολογίζουν τους άλλους ). Θεωρώ ότι είναι απολύτως λογικό να μην αντέχει άλλο και να θεωρεί ότι τον κοροιδεύουν. Ας μην παρουσιάζουμε όλον τον κόσμο σαν νήπια που θέλουν έναν αστυνομικό για να τους νουθετήσει. Η πανδημία αντιμετωπίζεται με νοσοκομεία και γιατρούς, όχι με αστυνομικούς. Επίσης, πριν γίνουν οι διαδηλώσεις, είχαν γίνει προσπάθειες για συζήτηση, ιδιαίτερα στον τομέα της παιδείας . Αλλά δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συνεννόησης και λογική αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης. Εκτός αν είναι λογική η αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία , ανοιγοκλείνοντας τα παράθυρα. Κι αν κάποιος αναφέρει , ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση, θα έρθει η φυσική ερώτηση : “Και για την πρόσληψη αστυνομικών πώς υπάρχουν, για τα ΜΜΕ πώς βρέθηκαν χρήματα”.
     Ευχαριστώ για την απάντηση.

     • Αγαπητέ μου συνάνθρωπε, δε θα μπω στη διαδικασία να δικαιολογήσω τον πρωθυπουργό. Ούτε και κανέναν από τους 300. Μεγάλα παιδιά είναι, με δικαίωμα ψήφου εξάλλου. Σου ξαναλέω όμως, ότι το ένα λάθος δεν είναι λόγος για να υπάρξει έτερο. Κ μεταξύ μας, άλλο σε μια ταβέρνα μαζευτήκαμε 10 (κατακριτέοι όλοι τους δεν το συζητάω), κ άλλο μαζευτήκαμε 10.000!
      Επέτρεψέ μου να σημειώσω κατά την άποψή μου πάντα, ότι από τις φωτογραφίες των επεισοδίων που είδα, πολλοί από τους «συνδαιτημόνες» δε μου φάνηκαν για φοιτητές. Αλλά μπορεί να κάνω κ λάθος, δεν είμαι στην ΕΥΠ, ούτε ταυτότητα τους ζήτησα.
      Δυστυχώς τα μέτρα δεν τα τηρούμε. Φαντάζομαι κ στα πάτρια εδάφη κάτι αντίστοιχο γίνεται. Lockdown με κίνηση στους δρόμου, μαύρη εργασία στα ύψη, μάσκες στο πιγούνι, καφές στο χέρι τάχα μου δήθεν με τη δικαιολογία του κωδικού «6», κόσμος μαζεύεται σε πλατείες, αλλά κ click away με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη-εργαζόμενο να φέρνει στην πόρτα του καταστήματος το εμπόρευμα να δοκιμαστεί από τον πελάτη, δεν είναι εικόνες τήρησης των μέτρων.
      Συμφωνώ στην πρόσληψη ιατρών κ προσωπικού γενικότερα στα νοσοκομεία, αλλά αυτό δεν είναι το φάρμακο που θα μας σώσει. Δυστυχώς αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμα. Τα «φάρμακα» είναι η απόσταση, η μάσκα κ το εμβόλιο. Για αυτό κ είμαι αντίθετος στις συγκεντρώσεις. Φίλος μου 38 χρόνων, χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα, είναι 1,5 μήνα σε νοσοκομείο. Άρα τα περί αγώνων όταν παίζεται η υγεία μου κ η υγεία της οικογένειάς μου, τα ακούω βερεσέ.
      Πολλά έγραψα κ δεν έθιξα καν το θέμα για τα πανεπιστήμια. Άστο γιατί θα υπάρξει σύγχυση. Τα ξέρεις κ το ξέρω πως πέρα από χώροι της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, των διαφορετικών απόψεων, είναι χώροι διακίνησης πρέζας, οργάνωσης μπαχαλάκηδων κ πολλά ακόμα. Κ αυτά δε μου τα είπε ο άγνωστος «Χ». Πολλές φορές πάω για τρέξιμο στην πανεπιστημιούπολη κ βλέπω. Δεν έχει αλλάξει τίποτα με τα χρόνια (αρκετά φεγγάρια πριν) που ήμουν κ εγώ σπουδαστής κ είχα μπορέσει να διαπιστώσω, ως ένα σημείο, κάποια πράγματα. Κ μη μου πεις ότι δε φταίνε οι φοιτητές;! Ναι όντως δε φταίνε, κ για αυτό κ οι περισσότεροι θεωρώ ότι δε θα πρέπει να έχουν θέμα με το νομοσχέδιο (έστω επί της αρχής). Βέβαια αυτοί φταίνε αλλού, κ πάλι όχι όλοι. Στο ότι για να πάρουν πτυχίο θεωρούν λύση να γραφτούν σε κάποια παράταξη με ότι αυτό συνεπάγεται. Άστο καλύτερα, θα νευριασουμε κ οι δυο μας.

      1
      2
 2. Μπράβο παιδιά!!!! Εναντιωθειτε στα δίκαια αιτήματα σας κατά του αστυνομικού κράτους της δεξιάς, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, κατά της παγκόσμιοποίησης των επικυριαρχων της γης.

  6
  5

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια