Σε απόγνωση οι επαγγελματίες ειδών γάμου, βάπτισης – Πλήττονται όσο κανένας άλλος κλάδος του λιανεμπορίου

Ο κλάδος του λιανεμπορίου που ζημιώνεται περισσότερο από τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι οι επαγγελματίες γάμου και βάπτισης, τα καταστήματα νυφικών και βαπτιστικών, καθώς αυτά είναι άμεσα εξαρτώμενα από την εστίαση η οποία παραμένει κλειστή.

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες: «Θεωρούμαστε ανοικτά μαγαζιά όντας στην ουσία κλειστά καθώς είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι από το χώρο της εστίασης και δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με την οργάνωση των μυστηρίων , τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα».

Οι επαγγελματίες γάμου και βάπτισης δεν κρύβουν  την απόγνωση στην οποία βρίσκονται βρίσκονται:

«Οι οικονομικές υποχρεώσεις συσσωρεύονται και μεταφέρονται συνεχώς, χωρίς ωστόσο να έχουμε αυτή τη στιγμή αντικείμενο εργασίας και χωρίς ουσιαστική οικονομική βοήθεια.»

Χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου απασχολούν μόνιμο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις και οριστικά λουκέτα.

Το 2020 αποτέλεσε καταστροφική χρονιά για τον κλάδο και φοβούνται ότι το 2021 θα λειτουργήσει γι’ αυτούς ως «χαριστική βολή».

Για τους παραπάνω λόγους και επιπλέον λόγω εξάντλησης της χρηματικής ρευστότητάς τους, ζητούν:

• Άμεσο ΑΝΟΙΓΜΑ των καταστημάτων για τη  διοργάνωση των μελλοντικών μυστηρίων καθώς εκ των πραγμάτων λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού και αυστηρά μέτρα προστασίας.

•«Πάγωμα» των οικονομικών τους υποχρεώσεων και δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων

• Στήριξη ανάλογη με αυτή της εστίασης ως άμεσα εξαρτώμενος κλάδος.

«Διαφορετικά, η παράδοση ΚΑΙ των δικών μας κλειδιών φοβόμαστε ότι θα θεωρείται δυστυχώς δεδομένη» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια