Γ. Γαβρήλος: Να αποσύρουν το νομοσχέδιο λεηλασίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου, υποψ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας

Να λεηλατήσουν και να παραδώσουν το σύνολο της αγοράς σε ημέτερα συμφέροντα και σε εταιρείες, σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το επόμενο θύμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών.

Με το σχέδιο νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας καταργείται η έννοια της άδειας επαγγελματία πωλητή και παραγωγού και αντικαθίσταται από το «δικαίωμα θέσης», κατόπιν μιας διαδικασίας πλειοδοσίας. Η ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών θα περάσει σε φορείς ΣΔΙΤ, οι οποίοι θα αποφασίζουν με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια και με μοναδικό στόχο την κερδοφορία τους. Στις λαϊκές αγορές θα μπορούν να συμμετέχουν σε υψηλό ποσοστό και εταιρείες και το σύνολο των θέσεων θα παραχωρείται με κριτήρια που δεν έχουν καμιά σχέση με τη σημερινή λειτουργία των λαϊκών αγορών και των σκοπών που επιτελούν για το κοινωνικό σύνολο και τους εργαζόμενους σ’ αυτές, στερώντας μάλιστα από τους τελευταίους και οποιαδήποτε συμμετοχή στις αποφάσεις που τους αφορούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις και δίπλα στους φορείς που ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου νόμου και την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των λαϊκών αγορών.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια