Γ. Γκιόλας: Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τις Λαϊκές Αγορές να πάει στον «κάλαθο των αχρήστων»

“Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τις Λαϊκές Αγορές να πάει στον κάλαθο των αχρήστων”, ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και αναφέρεται στη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εκχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες, για την αδειοδότηση νομικών προσώπων-εταιρειών, για τον πλειστηριασμό των θέσεων ανά 3ετία κ.ά.

Σύμφωνα με την θρυλούμενη  πρόθεση της κυβέρνησης που θα οδηγήσει σε διάλυση το θεσμό των λαικών αγορών βάζοντας εμπόδια στην ελεύθερη λειτουργία τους και βγάζοντας έξω τους παραγωγούς, ο ΣΥΡΙΖΑ διά του αρμοδίου Τομεάρχη του ΥΠΑΑΤ, Σταύρου  Αραχωβίτη, εξέφρασε  τη σφοδρή του αντίθεση με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την 4-2- 2021 και το οποίο έχει ως ακολούθως:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακάλυψε την επόμενη επένδυση των ημετέρων και τη νέα πηγή συλλογής κλειδιών του πολιτικού του Προϊστάμενου. Μετά τη διάλυση της εστίασης, οι προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για την διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών φαίνεται να ξεδιπλώνεται στο σχέδιο Νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο.

Ο στόχος του Υπουργού διπλός: να ισοπεδώσει τους παραγωγούς και όλους όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτές, και να καταργήσει τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών στη στήριξη των νοικοκυριών με φθηνά και φρέσκα προϊόν.

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εκχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες, για την αδειοδότηση νομικών προσώπων-εταιρειών, για τον πλειστηριασμό των θέσεων ανά 3ετία, για την κατάργηση των ΕπιτροπώνΛαϊκών αγορών (Διοικητικά Συμβούλια), αλλά και ο αποκλεισμός των εκπροσώπωντων παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων σηματοδοτεί τη μετατροπή των λαϊκώναγορών σε supermarket.

Μετά το φιάσκο της κουτσουρεμένης στήριξης όλων των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές αγορές για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού το 2020 -σημειώνουμε ότι 7 στους10 δραστηριοποιούμενους σε λαϊκές αγορές έμειναν απέξω- και τον αποκλεισμό από την στήριξη το 2021, οι νέοι αυτοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνουν την έκταση του θράσους της.

Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα και σθεναρά με όλους τους συλλογικούς φορείς πουζητούν το σχέδιο νόμου να πάει στον «κάλαθο των αχρήστων». Δεσμευόμαστε ότι θααντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που ούτε προς όφελος των παραγωγών, ούτε προς όφελος των καταναλωτών στοχεύουν, αλλά στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια