Πολιτική

ΠΕΠ Πελοποννήσου: 1.837.500€ για επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού

Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.090.574 ευρώ, που αφορούν σχολικά κτήρια στην Π.Ε. Αργολίδας, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Τα εν λόγω έργα αφορούν την προσθήκη και επέκταση σχολικών κτηρίων, ενός στο Δήμο Επιδαύρου (το Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού με προϋπολογισμό 1.837.500 ευρώ) και ενός στο Δήμο Ναυπλιέων (προϋπολογισμός 2.253.074 ευρώ).

Για την Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €”, και μόνο με αυτό τον τίτλο μπορούμε πολλά να πούμε!

Εμείς λέμε απλά, ότι τα καταφέραμε! Μετά από πολλά χρόνια αναμονής μπαίνει ΚΑΙ αυτό το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Οι σκέψεις ήταν από τότε που ο Δήμος Ασκληπιείου είδε αυτή την ανάγκη.

Οι πρώτες μελέτες, οι αναθεωρήσεις, οι σημειακές αλλαγές, οι εγκρίσεις, οι συμπληρώσεις, οι προσπάθειες κατάθεσης φακέλου και τελικά η ένταξη της πρότασης ήταν τα βήματα που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο τέλος του 2019, μόλις αναλάβαμε, ανασύραμε τους φακέλους με το έργο. Τρέξαμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες της πρότασης, κόντρα στο χρόνο αλλά με σύμμαχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ καταφέραμε να εντάξουμε το σημαντικό αυτό, μεγάλο, έργο το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά μας αλλά και την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει για την επόμενη μέρα σε σύγχρονες υποδομές.

Επί της ουσίας φτιάχνουμε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις (4) νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Όλο το έργο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και φυσικά όλα αυτά τα κτίρια που υπήρχαν (κυλικείο, κοντέινερ, σημερινές τουαλέτες) θα φύγουν και θα διαμορφωθεί όπως πρέπει ο αύλειος χώρος.

Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, στην Διαχειριστική Ε.Π. Πελοποννήσου τον Προϊστάμενο και τα Στελέχη της, στον Περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον πρώην Διευθυντή και τη νυν Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την συμπαράσταση και βοήθεια τους όπου χρειάστηκε και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που ‘’έτρεξε’’ όλο αυτό το έργο.

Ο δήμος Επιδαύρου και η δημοτική αρχή πιστοί στον προγραμματισμό τους, ενώ διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα Υγειονομικής κρίσης σε 17 μήνες συνολικής θητείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν την Επίδαυρο όχι μόνο τόπο να δεις αλλά και τόπο να ζεις!

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

23 λεπτά πριν

Εκδήλωση της “Νίκης” στο Άργος

Εκδήλωση της "Νίκης" στο Άργος Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30μμ, στο Άργος, στην αίθουσα…

2 ώρες πριν

18 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

18 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: O Nικηταράς και η Μάχη των Δολιανών, η πρώτη…

11 ώρες πριν

17 Μαΐου 1944: Η ενέδρα του ΕΛΑΣ και η μάχη στο χάνι Αχλαδοκάμπου

17 Μαΐου 1944: Η μάχη στο χάνι Αχλαδοκάμπου 80 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη Μάχη του…

15 ώρες πριν

Η ομάδα μπάσκετ του Παναργειακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 – Δοκιμές παικτών

ομάδα μπάσκετ του Παναργειακού Tη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν…

16 ώρες πριν

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Άμεσα να δημιουργηθεί δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα

Να δημιουργηθεί δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα Ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου Δεν αποτελεί λύση…

17 ώρες πριν