ΠΕΠ Πελοποννήσου: 1.837.500€ για επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού

Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.090.574 ευρώ, που αφορούν σχολικά κτήρια στην Π.Ε. Αργολίδας, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Τα εν λόγω έργα αφορούν την προσθήκη και επέκταση σχολικών κτηρίων, ενός στο Δήμο Επιδαύρου (το Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού με προϋπολογισμό 1.837.500 ευρώ) και ενός στο Δήμο Ναυπλιέων (προϋπολογισμός 2.253.074 ευρώ).

Για την Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €”, και μόνο με αυτό τον τίτλο μπορούμε πολλά να πούμε!

Εμείς λέμε απλά, ότι τα καταφέραμε! Μετά από πολλά χρόνια αναμονής μπαίνει ΚΑΙ αυτό το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Οι σκέψεις ήταν από τότε που ο Δήμος Ασκληπιείου είδε αυτή την ανάγκη.

Οι πρώτες μελέτες, οι αναθεωρήσεις, οι σημειακές αλλαγές, οι εγκρίσεις, οι συμπληρώσεις, οι προσπάθειες κατάθεσης φακέλου και τελικά η ένταξη της πρότασης ήταν τα βήματα που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο τέλος του 2019, μόλις αναλάβαμε, ανασύραμε τους φακέλους με το έργο. Τρέξαμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες της πρότασης, κόντρα στο χρόνο αλλά με σύμμαχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ καταφέραμε να εντάξουμε το σημαντικό αυτό, μεγάλο, έργο το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά μας αλλά και την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει για την επόμενη μέρα σε σύγχρονες υποδομές.

Επί της ουσίας φτιάχνουμε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις (4) νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Όλο το έργο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και φυσικά όλα αυτά τα κτίρια που υπήρχαν (κυλικείο, κοντέινερ, σημερινές τουαλέτες) θα φύγουν και θα διαμορφωθεί όπως πρέπει ο αύλειος χώρος.

Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, στην Διαχειριστική Ε.Π. Πελοποννήσου τον Προϊστάμενο και τα Στελέχη της, στον Περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον πρώην Διευθυντή και τη νυν Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την συμπαράσταση και βοήθεια τους όπου χρειάστηκε και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που ‘’έτρεξε’’ όλο αυτό το έργο.

Ο δήμος Επιδαύρου και η δημοτική αρχή πιστοί στον προγραμματισμό τους, ενώ διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα Υγειονομικής κρίσης σε 17 μήνες συνολικής θητείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν την Επίδαυρο όχι μόνο τόπο να δεις αλλά και τόπο να ζεις!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια