Στο πλευρό των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου ο Γιάννης Γκιόλας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και άλλες συλλογικότητες. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Γκιόλας ο οποίος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Οι φοιτητές δήλωσαν την αντίθεση τους με τα συνθήματα: “Ούτε σκέψη για αστυνόμευση της Παιδείας”, “Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχουντίδη”, “Τα Πανεπιστήμια χώροι αγώνα και ελευθερίας”.

H  κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προχωρήσει σε ακραία συντηρητικές μεταρρυθμίσεις. Υποχρηματοδοτεί τα Πανεπιστήμια και μειώνει σημαντικά τον αριθμό των εισακτέων. Θα μείνουν εκτός αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση λέει πως αν θέλετε να σπουδάσετε, να βρείτε κάποιες χιλιάδες ευρώ για να πάτε σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας κολέγιο ή στο εξωτερικό. Διότι στα κολέγια δεν υπάρχει κανένα κριτήριο εισαγωγής παρά μόνο η συνεπής πληρωμή των διδάκτρων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των φοιτητών και εκφράζουμε την αντίθεση μας στην αστυνόμευση των Πανεπιστημίων.

 

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε μετά την Κύπρο σε αριθμό αστυνομικών αναλογικά με τον πληθυσμό της. Ήταν και είναι ευθύνη της αστυνομίας να παρεμβαίνει κάθε φορά, όπως οφείλει να κάνει όταν τελούνται οπουδήποτε αλλού αξιόποινες πράξεις, αλλά όχι να εγκατασταθεί στα Πανεπιστήμια . Ούτε να παρακολουθεί τα συστήματα επικοινωνίας των φοιτητών και να καταγράφει με κάμερες κάθε κίνηση τους. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν συμβαίνουν σε καμιά ευρωπαϊκή  χώρα  κι αν νομοθετηθούν τώρα, αφενός δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη, αφετέρου, η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταργήσει την πρώτη μέρα.

Το κύριο πρόβλημα των Πανεπιστημίων , όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές, είναι η μειωμένη χρηματοδότηση και η υποστελέχωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει μια πρόσληψη καθηγητή για κάθε αποχώρηση. Η Ν.Δ δεν εφάρμοσε το νόμο, αλλά τώρα θυσιάζει 20 και 30.000.000εκ.ευρώ το χρόνο για ειδικούς φρουρούς.

Η Ν.Δ επιχειρεί να γυρίσει το ποτάμι πίσω, δεν θέλει σπουδαγμένο λαό να διεκδικεί καλύτερες δουλειές , με καλύτερο μισθό, θέλει λιγότερους  φοιτητές .

Σύντομα θα διαψευστούν. Οι κοινωνικές ανισότητες προκαλούν ριζοσπαστικές δημοκρατικές παρεμβάσεις.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια