«Στηρίζουμε το μέτωπο ενάντια στο ν/σ για τα ΑΕΙ – Στο πλευρό των φοιτητών στο Ναύπλιο»

Ανακοίνωση της “Απέναντι Όχθης” – ομάδας εκπαιδευτικών Αργολίδας για τη συλλογική δράση

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, εν μέσω καραντίνας, έρχεται να αλλάξει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή μέχρι τους όρους και το περιβάλλον φοίτησης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα βασικά χαρακτηριστικά του προφίλ του νέου ελληνικού πανεπιστημίου διαμορφώνονται ως εξής: πανεπιστημιακή αστυνομία, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης μέσα-έξω, ελεγχόμενη είσοδος, αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο για τους φοιτητές και διαγραφή «αιωνίων».

Η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, το όριο στο μηχανογραφικό – η εξωφρενική λογική της επιτελικής αριστείας – το όριο φοίτησης στα Ν+Ν/2, Ν/3 έτη και η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, με ένστολους ειδικούς φρουρούς που θα υπάγονται απευθείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μας βρίσκει αντίθετους. Παρά τις διαρκώς διογκούμενες αντιδράσεις στην ύπαρξη αυτού του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ ακόμα και από τους ομοïδεάτες της ΝΔ (βλ. Σουφλιάς, Φορτσάκης…) και παρά το συμπαγές μέτωπο της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση όχι να υποχωρήσει, αλλά ούτε καν να διαβουλευτεί ουσιαστικά.

Αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, διοργανώνονται συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις πανελλαδικά, σε συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της προηγούμενης Πέμπτης.

Η Απέναντι όχθη ως ομάδα εκπαιδευτικών εκφράζει τη συστράτευσή της  με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους πολίτες που αντιστέκονται στο νομοσχέδιο.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.ΠΕΛ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2/21, στις 12:00 μμ, στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει διευκολυντική 3ωρη στάση από 11.00 έως 14.00.

Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων, που βλέπουν τις ίδιες τις ζωές τους να απειλούνται από τις επιλογές της Κυβέρνησης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια